Smer padne tak ako kedysi Mečiar. Podľa Sulíka je to len otázka času. Liberál odpovedal na otázky čitateľov Parlamentných Listov

    0
    Richard Sulík (Autor: SITA)

    Europoslanec Richard Sulík je na svojom profile na Parlamentných Listoch aktívny a odpovedá na každú otázku. Čitateľa Toma napríklad zaujímalo, či svoju domovskú SaS pokladá za štandardnú liberálnu stranu. „Naša DNA je liberalizmus, máme to priamo v kostiach. Ctíme si slobodu, kladieme prekážky jej nepriateľom, bojujeme za vyššiu životnú úroveň ľudí v dobre spravovanej krajine,“ odpísal saskár. Podľa neho je základnou úlohou SaS bojovať za zvyšovanie príjmov pre tých, ktorí pracujú, a zároveň zabezpečiť základnú mieru solidarity s tými, ktorí prácu nemajú alebo pracovať nemôžu. Dôležitá je podľa neho aj otázka osobnej slobody. „Štát je v našom ponímaní garantom včasnej spravodlivosti,“ myslí si liberál.

    S obyčajnými ľuďmi sa o všetky postoje nedelí

    Pedra53 zaujímal napríklad aj Sulíkov kolega z SaS Peter Osuský, podľa neho tento poslanec pre Slovensko doposiaľ nič nespravil. Zakladateľ SaS sa však svojho kolegu zastal a odpísal: „Peter Osuský je politik, občiansky aktivista a mysliteľ, ktorý vždy stál na správnej strane a nikdy nepodľahol zlu, imponuje nám svojimi skúsenosťami, zmyslom pre humor a láskavosťou.“

    Spolupráca s kolegami z SaS alebo z iných parlamentných strán zaujímala aj čitateľov ObiWana a Panča. Prvý menovaný sa pýtal, prečo sa na kandidátke SaS vyskytli aj ľudia z OKS. „Spája nás silný tlak robiť reformy v našej spoločnosti tak, aby rástla úroveň našich obyvateľov,“ myslí si europoslanec a dodáva, že obe strany majú záujem robiť politiku bez korupčných káuz.

    Pančo položil Richardovi Sulíkovi otázku ohľadne spolupráce s OĽaNO: „Ako chcete spolupracovať s OĽaNO, keď tam majú chlapcov a dievky z Aliancie za rodinu a vy ste sa pritom ukazovali na verejnosti s nápisom JBM na alianciu? Bude sa to dať skĺbiť?“ pýta sa zvedavý čitateľ. „Ale áno, bude to však závisieť od konkrétnej témy,“ myslí si liberál a zdôrazňuje, že spoluprácu s Obyčajnými ľuďmi víta najmä na poli zlepšenia podnikateľského prostredia.

    Stále tvrdí, že s Kotlebom sa stretol len raz

    Čitateľ Parlamentných Listov Jtb sa spytoval aj na stretnutie a spoluprácu Richarda Sulíka s Marianom Kotlebom. „S Kotlebom som sa stretol len jedenkrát, a to v roku 2010. Moja akceptácia Kotlebu nie je podstatná, no pred čím mám určite rešpekt, je tých 200-tisíc voličov, ktorí mu dali hlas,“ odpísal liberál.

    Jurečka zaujímal Boris Kollár a jeho konflikt s Mariánom Kočnerom. „Borisovi Kollárovi určite nezávidím, no názor na neho by som zmenil zrejme až vtedy, ak by sa nejaké obvinenia potvrdili. Marián Kočner ale sám priznal, že v mnohých veciach ide len o jeho vnútorné podozrenia, ako sa veci mohli hypoteticky udiať,“ myslí si Richard Sulík.

    Kláru zaujímalo napríklad aj to, či bolo rozhodnutie ostať v europarlamente správne. „Keď som sa stal pred takmer dvomi rokmi europoslancom, mala SaS 4 %, dnes má 12 %. Nie je pravda, že by som sa vytratil zo slovenskej politiky, naopak mandát europoslanca mi dal priestor, aby som sa SaS mohol venovať viac,“ odpovedal čitateľke saskár.

    Niektorí voliči prichádzajú a iní zas odchádzajú

    Čitateľov PL.sk zaujímal aj Sulíkov postoj k migračnej kríze či k Turecku. Ostravana zaujímalo, v čom je postoj Richarda Sulíka k migrantom odlišný od toho, ktorý zastáva premiér Robert Fico. Liberál si myslí, že na prvý pohľad sa môže zdať, že obaja hovoria to isté. „Rozdiel je v tom, že kým u premiéra ide o vypočítavosť a kampaň, u mňa je to hlboké presvedčenie,“ píše Sulík. ObiWan sa liberála v súvislosti s jeho názorom na migrantov spýtal, či sa nebojí, že stratí množstvo voličov. „V politike to už raz tak chodí, istými názormi časť voličov stratíte, časť získate,“ konštatuje Sulík.

    Rostislav sa pýtal na Turecko a migračnú dohodu EÚ s touto krajinou. „Cieľom tejto migračnej dohody medzi EÚ a Tureckom je najmä zastavenie ilegálnych kšeftov pašerákov ľudí,“ odpovedá europoslanec a dodáva, že pašerákov to nezastavilo, pretože presmerovali svoje trasy do Talianska.

    Smer padne tak ako kedysi Mečiar, je to len otázka času

    Jurečko sa liberála pýtal aj na to, či si myslí, že Smer padne rovnako ako kedysi Mečiar. „Časom určite áno. Kedy ale presne to bude, závisí od voličov,“ myslí si Richard Sulík. Na dvojité občianstvo sa zas pýtal Maťo. „Som za ponechanie možnosti dvojitého občianstva,“ uviedol europoslanec.

    Čitateľa Parlamentných Listov s prezývkou Jastrab zaujímal aj Sulíkov názor na Gorilu 2. „Gorila 2 je smutná správa o tom, v akej krajine žijeme. No pasáže o SaS sú len potvrdením toho, čo hovoríme a robíme celý čas, a to, že SaS mnohým ležala/leží v žalúdku práve preto, že sme chybou v skorumpovanom programe, lebo sme odmietali/odmietame kradnúť,“ vyjadril sa liberál. 

    - Reklama -