Smer je ako socialistická rakovina. Už ani deti im nie sú sväté, rozčúlila sa liberálka

    0
    Lucia Nicholsonová (SaS) (Autor: SITA)

    Podľa Nicholsnovej sa pod rúškom utečeneckej hrozby dejú veci, ktoré by mohli verejnosť zaujímať, a to práve vtedy, keď zasadá parlament cynických oblúd. Vo svojom blogu sa rozčúlia aj nad tým, ako Smer už opakovane ukázal prostredník zdravotne postihnutým. V talóne má pritom niekoľko príkladov.

    Prostredník postihnutým

    Poslankyňa vyčíta smerákom, že odmietli návrh, podľa ktorého by zdravotne postihnutý nemusel zarátať jednorazový dar do celkového príjmu. Tým však príde o kompenzačné príspevky. Hrozivý je však aj ďalší príklad, ktorý hovorí o stopnutí príspevku na opatrovanie, pokiaľ je opatrovaný hospitalizovaný viac ako 30 dní a je to aj v prípadoch ťažko chorých detí. „Poznám prípad matky s onkologicky chorým dieťaťom, ktoré vo veľmi vážnom stave skončilo v nemocnici. Matku museli hospitalizovať s ním. Keďže prišla o príspevok, v nemocnici hladovala. Cudzí rodičia sa jej skladali na jedlo, lebo sa na to nemohli pozerať,“ šokuje liberálka a hneď udáva aj ďalší príklad.

    Iná matka sa napríklad musela ocitnúť so svojím ťažko chorým chlapcom v nemocnici, no poberala aj príspevok, lebo sa oň skutočne starala 24 hodín. Keď však chlapec zomrel, štát od matky vymáhal opatrovateľský príspevok za celý čas hospitalizácie. „Zdá sa vám to choré? Smeru nie. Môj návrh, ktorý to mal napraviť, zmietli zo stola,“ rozhorčila sa.

    Smerácka predstava aktívneho starnutia

    Najnovšie sa má rozhodovať o ombudsmanovi pre zdravotne postihnutých a pre deti. A to je pre Nicholsonovú ďalší kameň úrazu. Novou komisárkou pre deti sa totiž vraj stala smeráčka Viera Tomanová. Predtým sa hovorilo, že túto pozíciu mala spomedzi štyroch kandidátov istú. To sa ale nepáči Nicholsonovej, ktorá má voči Tomanovej výhrady. „Preslávila sa všetkým možným, len nie pomocou deťom,“ zdôrazňuje, a má na mysli jej sociálne podniky, pre ktoré na ňu sama podala trestné oznámenie, či mimoriadnu schôdzu pre jej vlčiaka, aj 60-tisícovú dotáciu pre neziskovku Privilégium, udelenú bývalej kolegyni Štepánke Mádlovej, odsúdenej za podvod. Trestné oznámenie za sociálne podniky sa týkalo zločinu poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev.

    Podľa Nicholsonovej má Smer svoju vlastnú predstavu o aktívnom starnutí. Príkladom je aj nová pozícia poštového ombudsmana, ktorú obsadí šesťdesiatnik Ján Jasovský, ktorý predtým šéfoval Národnému kontrolnému úradu. „Pod rúškom utečeneckej hrozby sa smeráci pokúšajú načisto znásilniť túto krajinu, obsadiť všetky posty svojimi ľuďmi. Zabetónujú sa tu na 40 rokov ako tá socialistická rakovina. A už ani deti im nie sú sväté,“ rozhorčila sa liberálka.

    - Reklama -