Smer bude mať do volieb nového lídra. Fico oznámil, že chce Pellegriniho, ten takto reaguje

    0
    Robert Fico (vľavo) a Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    “Je v plnej kompetencii predsedu strany Smer-SD Roberta Fica navrhovať zoznam kandidátov na funkciu poslanca NR SR. Túto svoju právomoc využije a navrhne, aby kandidátku strany Smer-SD do NR SR viedol Peter Pellegrini,” uviedol Mažgút.

    Strana vo svojom statuse na socálnej sieti opäť poukázala aj na stav, v ktorom sa podľa Smeru a jej predsedu opozícia aktuálne nachádza.

    “Robert Fico s veľkým znepokojením sleduje antidemokratické tendencie v podobe popierania tajnej voľby, ako sa stalo včera pri voľbe sudcov Ústavného súdu SR alebo v podobe vyhlásení predstaviteľov opozičných strán, ako je p. Truban, ktorý hovorí, že voliť by mali iba bohatí alebo p. Kiska, podľa ktorého o moci musí rozhodovať ulica a nie parlamentné voľby. Predseda strany SMER – SD R. Fico prijal v marci 2018 suverénne rozhodnutie, ktoré umožnilo pokračovať vládnej koalícii v moci a ktoré nespochybniteľne viedlo k politickej stabilite. Pohľad na opozičný tábor musí každého so zdravým rozumom varovať,” uviedla najsilnejšia koaličná strana.

    Toto rozhodnutie označila strana za najlepšie riešenie s tým, že pohľad na opozíciu musí voličov varovať. Aj vzhľadom na aktuálnu politickú situáciu musí Smer-SD podľa slov jeho hovorcu “viac ako inokedy zohrať stabilizujúcu úlohu”.

    Dohodu na lídrovi strany do volieb avizoval aj premiér po stredajšej vláde (25. 9.). Kandidačná listina by podľa jeho slov mala ponúknuť kvalitu a vytvoriť čo najväčší koaličný potenciál.

    Preto budú pri jej tvorbe v Smere-SD podľa Pellegriniho zvažovať mená citlivo. Obaja, Fico aj Pellegrini, dlhodobo hovoria, že chcú, aby bol Smer-SD stabilný, silný a aby bol úspešný v nadchádzajúcich voľbách.

    Fico viackrát zdôraznil, že strana ma ambíciu opäť skladať vládu. V lete sa hovorilo o napätých vzťahov medzi Ficom a Pellegrinim.

    Ten v stredu skonštatoval, že sú obaja dospelí ľudia, ktorí môžu mať na veci rozdielne názory, ale vedú medzi sebou konštruktívne debaty, ktoré môžu stranu posúvať ďalej. Doplnil, že ich predstavy o stratégii strany sa približujú.

    Na otázku, či bude Fico na kandidátke vtedy odpovedal, že ako predseda strany má na to plné právo.

    Predseda vlády sa rozhodol prijať návrh na pozíciu volebného lídra

    Premiér Peter Pellegrini prijíma pozíciu volebného lídra strany Smer-SD. Povedala to jeho hovorkyňa Patrícia Macíková v reakcii na vyjadrenie strany Smer-SD, že jej predseda Robert Fico ho navrhne ako lídra kandidátky.

    “Predseda vlády sa rozhodol prijať návrh na pozíciu volebného lídra strany Smer-SD. Je pripravený urobiť všetko pre to, aby ľudí na Slovensku presvedčil konkrétnymi výsledkami a aby bola strana Smer-SD aj naďalej najstabilnejšou a najúspešnejšou stranou na Slovensku,” uviedla Macíková.

    Dodala, že premiér si bude až do konca volebného obdobia plniť svoje povinnosti, ktoré mu z pozície predsedu vlády vyplývajú. Ďalej bude podľa jej slov pracovať pre ľudí a pre Slovensko.

    - Reklama -