Sme proti kvótam aj Istanbulskému dohovoru, vyhlásil Pčolinský. EÚ však opustiť nechce. Po odchode z parlamentu si resetuje hlavu a venuje sa rodine

    0
    Peter Pčolinský s kolegami (Autor: Facebook, Peter Pcolinsky)

    Na otázku, či hnutie Sme rodina podporuje príchod migrantov na Slovensko, poslanec odpovedal, že odmietajú migrantov nielen na území Slovenska, ale aj v EÚ. „Čo urobí vláda, to povedať neviem. Naše hnutie je jednoznačne proti kvótam,“ odvetil Pčolinský.

    Ďalšia otázka znela, či by hnutie Sme rodina podporilo referendum o vystúpení Slovenska z Únie. „V takomto referende by som hlasoval proti. Vystúpenie z EÚ by pre nás malo fatálne ekonomické následky, lebo až 80 percent nášho hospodárstva nadväzuje na ekonomiku EÚ. Taktiež by ste mohli zabudnúť na voľný pohyb po krajinách Únie,“ vysvetlil poslanec.

    Hodnotiť november 1989 si netrúfa 

    Hnutie Sme rodina však nie je vyhranené len proti kvótam, nesúhlasí aj s ďalšou agendou EÚ. „V žiadnom prípade s týmto ideologickým nezmyslom súhlasiť nebudeme,“ reagoval Pčolinský na otázku, či súhlasí s obsahom Istanbulského dohovoru, a najmä s časťou o rodovej rovnosti.

    Čitateľku Nikolu zaujímalo, či je preňho výročie 17. novembra dôvodom na oslavu alebo skôr trpkou spomienkou na podvod na ľuďoch. „Netrúfam si to hodnotiť. Narodil som sa v roku 1982, žijem teda prevažne v dobe po ,novembri',“ konštatoval.

    Keď vyjde z parlamentu, resetuje hlavu a venuje sa rodine

    Keď čitateľka Lucia počula, ako sa poslanci a členovia vlády pri odvolávaní Roberta Kaliňáka dokážu navzájom pourážať a dehonestovať, je rada, že nie je politička. Chcela preto vedieť, či sa dokáže poslanec po odchode z parlamentu prepnúť z toľkej negatívnej energie na iný režim. „Pravdupovediac, je to psychicky náročné sedieť v parlamente a celý deň počúvať toto… Ale akonáhle vyjdem z budovy NR SR, resetujem hlavu a po príchode domov sa venujem rodine,“ priznal Pčolinský.

    Konanie a kroky Igora Matoviča označil za nevyspytateľné. „Ale myslím si, že umelé spájanie strán, ktoré majú veľké ideologické rozpory, nefunguje a v konečnom dôsledku im to voliči aj potvrdia, keď odmietnu takýto zlepenec,“ vyjadril sa poslanec na margo snahy o spojenie strán OĽaNO, SMK a KDH do pravicovej koalície.

    Keď ľudia žijú z 500 eur, nie je na mieste, aby si poslanci zvýšili platy

    Bibi sa poslanca Pčolinského spýtala, či súhlasí s tým, aby ľuďom, ktorí sa zadlžili aj na základe zlého systému exekúcií, zostal len čistý pôvodný dlh. „To je pointa nášho návrhu exekučnej amnestie. Aby človek splácal čistý dlh bez úrokov, penále a podobne,“ odvetil.

    Tina sa zaujímala o Pčolinského osobný postoj k zvyšovaniu platov poslancov, ale aj o postoj jeho strany. „V situácii, keď ľudia žijú z 500 eur mesačne, nie je v poriadku, aby si poslanci platy zvýšili. Nie je tiež normálne, aby vláda tento problém neriešila a každý rok na poslednú chvíľu príde s narýchlo zbúchaným riešením v skrátenom konaní,“ odpísal s tým, že na to mala celý rok. „Som za normálne riešenie, ktorého výsledkom bude, aby sa platy nezmrazovali, ale aby ostali také, aké sú teraz,“ dodal poslanec. Uviedol tiež, že začiatkom budúceho roka bude predložený návrh zákona o platových pomeroch ústavných činiteľov, ktorý má definitívne riešiť platy.  

    - Reklama -