Šmarda: Nech ČSSD odíde z vlády. Babiš nás týra

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Šmarda sa v pondelok vzdal nominácie na post šéfa rezortu kultúry. „Myslím si, že po troch mesiacoch váhania sa pán premiér rozhodol povedať, že ma nepovažuje za kvalitného kandidáta. Začal po mne rôzne pľuvať. Od začiatku som hovoril, že rozhodne nechcem byť zdrojom nejakých hádok alebo sporov. Možno je trochu škoda, že si pán premiér v rámci svojej ústavnej zodpovednosti celú vec nerozmyslel už v júni a mohli sme si tie tri mesiace ušetriť,“ poznamenal k svojej „rezignácii“ Šmarda.

    Teraz chce svoje šťastie skúsiť v senátnych voľbách v žďárskom regióne.

    „Myslím si, že pokiaľ zostane sociálna demokracia vo vláde, má pomerne dosť veľmi kvalitných odborníkov. Náhodne môžem menovať napríklad dvoch veľmi úspešných hajtmanov Martina Netolického alebo Jiřího Běhounka, ktorí by to v pohode zvládli. Sociálnu demokraciu by to však, samozrejme, poškodilo pred krajskými voľbami, lebo sú to veľmi dobrí budúci lídri svojich kandidátok,“ povedal k možným menám nového českého ministra kultúry. Neopomenul ani námestníčku Kateřinu Kalistovú.

    V závere sa potom Šmarda vyjadril k Andrejovi Babišovi (ANO). Ten sa podľa jeho slov „správa ako taký zbabelý manžel, ktorý aby nemusel na rovinu povedať, že sa chce rozviesť, týra svoju ženu a čaká, kedy už to nevydrží a odíde sama“.

    „Nie som si presne istý, prečo to robí. Podľa mňa by sa mala táto éra v politike skončiť a mala by prísť úplne nová generácia politikov, ktorí nestoja jednou nohou niekde v minulosti. Neriešia stále nejaké svoje komplexy z 90. rokov a chcú normálne pracovať pre Českú republiku. Je najvyšší čas, aby také časy nastali,“ dodal.

    Rozhovor nájdete na webe irozhlas.cz.

     

    - Reklama -