Slučka sa sťahuje? Bašternáka začína prešetrovať prokuratúra

    0
    Zhromaždenie občanov pred bytovým komplexom Bonaparte (Autor: TASR)

    Žeby sa kompetentní konečne rozhýbali? Tri dni pred Vianocami si Ladislav Bašternák prevzal žiadosť na predloženie dokladov, ako nadobudol svoj majetok.

    Ako uvádza vo svojom dnešnom vydaní denník Nový čas: „Opletačky so zákonom začal mať Bašternák po tom, ako Finančná správa nadobudla podozrenie, že sumu 12 miliónov eur mohol zaplatiť len naoko, aby získal späť daňovú vratku dva milióny eur.“

    Ak by sme skúmali  chronológiu celého prípadu, siaha minimálne do polovice marca 2012, keď spomínaný Ladislav Bašternák cez svoju spoločnosť BL 202, s. r. o., kúpil sedem bytov za spomínanú sumu 12 miliónov eur, pričom biznismen platil v hotovosti.

    Okresná  prokuratúra Bratislava I zaslala kontroverznému Bašternákovi žiadosť na dodanie dokumentov k nadobudnutému majetku dňa 9. decembra tohto roku. Paradoxné pritom je, že zákon o preukázaní pôvodu majetku presadil súčasný premiér Robert Fico, ktorý je najprominentnejším nájomníkom v bytovom komplexe Bonaparte.

    „Podľa paragrafov má polícia podozrenie, že majetok podnikateľa bol najmenej o 675-tisíc eur vyšší ako preukázateľné príjmy. Ak podnikateľ nebude vedieť preukázať, že majetok nadobudol legálnou cestou, môže prepadnúť štátu,“ dodáva ešte v článku Nový čas.  

    - Reklama -