Slovensko v októbri privíta predsedov parlamentov členských krajín EÚ

    0
    Andrej Danko (Autor: SITA)

    „Slovensko bude mať historickú možnosť privítať predsedov národných parlamentov všetkých členských krajín Únie,“ oznámil po rokovaní Danko.

    So Schulzom hovoril o kooperácii medzi NR SR a EP počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ. „Stretnutie bolo aj o vymieňaní si informácií a o prehlbovaní spolupráce,“ doplnil Danko. 

    Partneri hovorili aj o utečencoch a povinných kvótach. Danko je rád, že sankcie za odmietnutie utečencov už nie sú témou dňa. Teší ho aj to, že Európa vníma spoluprácu slovenských a maďarských strán vo vládnej koalícii na Slovensku.

    Sebectvo podľa Danka

    „Prekonanie sebectva národov je jediná cesta pre spoluprácu a existenciu Európy,“ vyhlásil Danko.

    Potrebu spolupráce a počúvania sa vyzdvihol aj podpredseda NR SR Béla Bugár (Most-Híd). „Pre spoluprácu je dôležité, aby sme sa počúvali a pochopili potreby toho druhého. Treba sa počúvať, a nie vnucovať menšine názor väčšiny,“ povedal Bugár. Platí to podľa neho nielen pre Slovensko, ale aj pre celú Európsku úniu.

    O vzájomnom rešpektovaní názorov hovoril aj Martin Schulz. Je to podľa neho potrebné aj pre efektívne fungovanie Európskeho parlamentu.

    Ocenil, že národniarska SNS a maďarský Most-Híd dokážu vo vláde spolupracovať. „Je to historický moment,“ vyhlásil.

    - Reklama -