Slovensko delí od predsedníctva menej ako týždeň. Ktorým otázkam sa nevyhneme?

    0
    Logo slovenského predsedníctva v Rade EÚ (Autor: SITA)

    „Je takmer isté, že otázkam, akými sú napríklad migračná kríza, zadlženosť Grécka alebo možný odchod Veľkej Británie z EÚ, sa v momentálnej situácii žiadna predsednícka krajina nevyhne. Práve tieto oblasti budú zrejme aj počas slovenského predsedníctva v EÚ diskutované najviac,“ píše Pavel Tehlár v komentári pre portál Aktuality.sk. Predsednícka krajina môže otvoriť nielen „top“ témy, ale aj také, ktoré ona sama považuje za dôležité. Body a oblasti, ktorým sa chce Slovensko venovať, sa spísali v dokumente s názvom Východiská programu predsedníctva SR v Rade EÚ.

    Medzi popredné oblasti, ktorú chce Slovensko počas predsedníctva otvoriť, je rozvoj podnikateľského prostredia. Patrí sem napríklad podpora malých a stredných podnikateľov či budovanie e-Governmentu. Množstvo zasadnutí a podujatí priamo či nepriamo súvisiacich s predsedníctvom sa uskutoční na území SR, čím dostanú príležitosť podnikatelia napríklad v oblasti hoteliérstva, gastronómie či dopravy. „V tomto ohľade má predsedníctvo okamžitý citeľný pozitívny vplyv na podnikateľské prostredie,“ píše Tehlár.

    Táto príležitosť môže krajine poslúžiť aj ako výborná reklama. „Organizovanie zasadnutí na území SR spojené s výkonom predsedníctva prináša pre krajinu takisto možnosť prezentovať sa a propagovať domácich podnikateľov, ktorí pôsobia predovšetkým v oblasti hotelierstva, gastronómie, cestovného ruchu, ale aj v mnohých ďalších oblastiach,“ dodáva.

    - Reklama -