Slovenskí puritáni, toto radšej nečítajte. Kanadský premiér sa fotí s gayrodinami a ľudí z LGBTI chce viac aj v úrade

    0

    Sympatický Justin Trudeau sa krátko po zvolení do funkcie kanadského premiéra a vymenovaní novej vlády, ktorá má presne toľko žien ako mužov, nechal vyfotiť s rodinou jedného z členov svojho tímu. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby Scott Brison nebol gay a na fotografii s premiérom by sa neukázal po boku svojho manžela a ich dvoch detí. Kanadský premiér tak podľa portálu Gaystarnews dokázal, že je skutočne otvorený a chce mať vo svojom tíme ľudí zo všetkých možných menším.

    „Gratulujem Scottovi Brisonovi, novému prezidentovi finančnej komory, a Maximovi St. Pierrovi, otcom dvojčiat Cliare a Rose,“ napísal pod fotografiu premiéra na Facebooku dlhoročný bojovník za práva LGBTI komunity Laurent McCutcheon.

    Podľa McCutcheona je premiérova otvorenosť voči homosexuálom dôkazom toho, že neexistuje veľa krajín, ktoré by boli otvorenejšie ako Kanada s novým premiérom na čele. Už počas predvolebnej kampane sľúbil nový kanadský premiér, že v jeho administratíve bude mať miesto oveľa viac ľudí z LGBTI komunity, ako to bolo počas predošlých vlád v Kanade.

    - Reklama -