Slovenky mali pomôcť nelegálnym migrantom! Dva príbehy, ktoré sú úplne cez čiaru

    0
    Ilustračná snímka. (Autor: TASR)

    Prvou obvinenou je Nikola H., ktorá mala v čase sobáša 21 rokov, a podľa zistení polície sa na sociálnej sieti zoznámila s 30-ročným Egypťanom. “Oslovil ju pod zámienkou ponuky práce v pizzerii v Írskej republike. Neskôr uzatvorili po vzájomnej dohode za zatiaľ presne nezistenú finančnú výhodu na matrike v meste Drogheda účelové manželstvo,” ozrejmila Polícia SR. Vďaka tomu mohol jej manžel požiadať o povolenie na pobyt s cieľom zlúčenia rodiny na území členského štátu EÚ a tým aj možnosť voľného pohybu v krajinách EÚ.

    Druhý prípad účelového manželstva bol podľa polície tiež uzatvorený v Írsku, v meste Cavan. “Obvinenou je Margita Š. (v čase sobáša 42-ročná), ktorá sa vydala za 28-ročného občana Pakistanu. Podľa policajných zistení tento manželský pár spolu vôbec nežil a cudzincovi bol na základe tohto sobáša povolený pobyt v Írsku. Obvinená mala za sobáš dostať 500 eur,” uvádza polícia.

    Upozorňuje, že za uzatvorenie takéhoto manželstva hrozí väzenie, sobáš sa nedá anulovať a je potrebné rozviesť sa podľa zákonov SR. Účelové manželstvo je Trestným zákonom definované ako prevádzačstvo. “Občanom Slovenska hrozí za fiktívny sobáš trestná sadzba na dva až osem rokov, cudzincovi hrozí vyhostenie na päť rokov,” uzavrela Polícia SR.

    - Reklama -