Slota obvinený školáčkami zo znásilnenia! Som nevinný, dušuje sa

    0
    Ján Slota (Autor: SITA)

    Len pätnásť a šestnásťročné dievčatá podali trestné oznámenie na Jána Slotu, bývalého primátora Žiliny a kontroverzného bývalého predsedu a poslanca za Slovenskú národnú stranu. Stať sa tak malo ešte 17. septembra v centre metropoly severu. Podľa denníka Nový Čas malo jedno z dievčat prísť v osudný večer domov po 22. hodine. Bosé, bez kabelky a s ranou na tvári. Po otázkach matky, čo sa stalo, cez slzy povedala, že bola „s Jankom Slotom“ a hanbí sa povedať, čo sa prihodilo a že je to hrozné.

    Omámené?

    Podľa trestného oznámenia sa neskoré príchody školáčky domov mali opakovať. Vždy nasledovali výhovorky, že bola s kamarátkami. Dokonca v jednu noc ani neprišla domov vôbec. Nezdvíhala mobil a neodpovedala na esemesky. Nakoniec ju domov priviezli až policajti, potom sa dievča rozrozprávalo a matke sa zdôverilo.

    V trestnom oznámení sa ďalej píše, že Ján Slota školáčku opíjal alkoholom, ktorý musela piť “na ex”. Dokonca jej podal aj nejakú tabletku. Školáčka mala potom dostať okno.

    Podľa jej slov ju mal omámenú zobrať do izby a zneužiť.

    Druhé trestné oznámenie na expolitika podali na polícii tiež v ostatných dňoch. Dôvod, prečo nepodali trestné oznámenie na Slotu hneď po incidente, mal byť strach. Obávali sa totiž vyhrážok a najmä vplyvu Slotu a tak nechceli ohrozovať ani seba ani rodinu. Na polícii dievčatá počas víkendu vypovedali viac ako 9 hodín a podľa denníka Plus 1 deň mali prísť v sprievode rodičov poriadne vystrašené.

    Poznám ich

    Podľa Nového Času ostal Ján Slota po vzhliadnutí zápisnice v šoku a vzápätí sa vyjadril, že je to celé klamstvo. „Ja ju poznám, veď ona stále chodí s nejakými týmito po krčmách,“ vyjadril sa Slota a priznal, že pozná osobne aj druhé dievča.

    Podľa jeho slov mu niekto ukradol v krčme z peňaženky 800 eur počas jeho návštevy toalety. Za mlčanie mala od vinníkov dostať 300 eur, ale čestne ich Slotovi vrátila a povedala mu pravdu, kto bol zlodejom. Tiež sa dušuje, že žiadnu drogu nikdy nevidel a nikomu ju nepodal.

    Krajský policajný hovorca Radko Moravčík potvrdil, že žilinská polícia naozaj prijala trestné oznámenie. Pre konajúce sa vyšetrovanie však odmietol poskytnúť viac informácií.

    - Reklama -