Slniečkarská klímahysterka Greta a stavanie politikov k múru. Okamura sa neudržal

    0
    Tomio Okamura (Autor: Hans Štembera)

    „Svetoví vodcovia sa snažia vyhnúť zodpovednosti a my im v tom musíme zabrániť. Postavíme ich k múru a potom budú musieť ochrániť našu budúcnosť,“ uviedla mladá ekologická aktivistka.

    Na sociálnej sieti Twitter potom vysvetľovala, že v jej rodnej švédčine takto ľudia hovoria, že chcú zákonodarcov zobrať na zodpovednosť, nie ich usmrtiť. Ale ak sa niekoho svojím vyjadrením dotkla, tak sa ospravedlnila.

     

     

    Zdroj: Twitter/Greta Thunberg

    Politici sa nakoniec v španielskom hlavnom meste dohodli len na tom, že sa zatiaľ nedohodnú a musia v rokovaniach pokračovať budúci rok.

    Aj napriek ospravedlneniu sa do Grety Thunbergovej zhurta pustil Tomio Okamura.

    „Slniečkarská klímahysterická aktivistka Greta Thunbergová hovorila, že by sa pre ochranu klímy svetoví štátnici mali postaviť k múru. Neskôr sa ospravedlnila s tým, že to tak nemyslela a že si vraj poplietla význam v angličtine. To sa mi uľavilo. Len sa bojím, aby si nabudúce nepoplietla iné slovné spojenie a nezačala hovoriť o ,konečnom riešení klimatickej otázky‘…“ napísal Okamura.

    „Obávam sa, že to smeruje k budovaniu klímafašistickej diktatúry. Musíme sa vzoprieť klímašialenstvu, lebo nám zakážu jesť mäso, jazdiť autom, lietať na dovolenku, normálne si zakúriť, dovážať exotické ovocie a zavedú tu jeden veľký zelený gulag…“ pokračoval.

    Snaha o dosiahnutie klimatickej neutrality podľa Okamuru zahubí českú ekonomiku. Už teraz sa podľa predsedu SPD počíta s tým, že to môže štátnu pokladnicu vyjsť na stovky miliárd korún rok čo rok počas celých dvadsiatich rokov. Predseda SPD sa tu odvolával na odhady vlády.

    Teplo vraj bolo už za čias Karla IV., len vtedy nepanovalo „klimatické šialenstvo“, ktorému sa Okamura chce vzoprieť.

    Zdroj: Facebook/Tomio Okamura  SPD

    - Reklama -