Slávnostná svätá omša v Šaštíne: Prítomní aj najvyšší ústavní činitelia

    0
    Predseda vlády Peter Pellgerini, prezidentka SR Zuzana Čaputová, predseda NR SR Andrej Danko, bývalí prezidenti SR Ivan Gašparovič a Andrej Kiska sa zúčastnili celonárodnej púti k Sedembolestnej Panne Márii pred bazilikou Sedembolestnej Panny Márie. (Autor: TASR)

    Na slávnostnej omši sa zúčastnila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. “Som rada, že som sa mohla zúčastniť tejto omše, vždy je to priestor pre stíšenie a pre modlitbu. Tak ako zaznelo v kázni, utrpenie je bežnou súčasťou každého z nás, každého života.

    Je možno príjemné sa zamyslieť nad tým, ako utrpenie je šancou na premenu a na to, aby sme prehĺbili vzťah k samému sebe a súcit k druhým,” uviedla prezidentka.

    Predseda Národnej rady SR Andrej Danko považuje Šaštín za jedno z miest, kde sa uchyľuje, keď mu je ťažko. “Zvlášť v dnešný deň je to mimoriadne, keďže sa tu zišli zástupcovia z celého Slovenska. Je to miesto, kde treba skloniť hlavu a povedať si, že pri niektorých veciach sa treba poučiť a robiť ich lepšie. Tak ako bolo povedané v omši, v poslednej dobe nám chýba viera a disciplína,” uviedol po slávnostnej omši Danko.

    Medzi ďalšími štátnymi predstaviteľmi sa na slávnostnej omši zúčastnil aj premiér SR Peter Pellegrini. Jednou z vecí, ktoré si odniesol je, že zlobou a nenávisťou sa nepohneme dopredu. “Akoby sme prestali rešpektovať pravidlá. Akoby sme nechceli rešpektovať hodnoty a korene, na ktorých sme založení.

    Mali by sme o tom viac rozprávať. Uvedomil som si, že zlobou a nenávisťou sa nepohneme dopredu. Aj z tohto miesta by som chcel povedať, aby sme si uvedomili, že v jednote je sila. Ak prestaneme súperiť, tak Slovensko má pred sebou skvelú budúcnosť,” poznamenal po omši predseda vlády SR.

     

    - Reklama -