Slávna loď Aquarius znovu naložila Afričanov. Choďte s nimi, kam chcete, ale do Talianska nie, odkázal na rovinu Salvini

    0
    Matteo Salvini (Autor: TASR)

    Pri pobreží Líbye bolo zachránených ďalších 11 migrantov či utečencov. Vylovila ich vo svete dobre známa loď Aquarius, ktorá 19 dní kotvila v prístave Marseille. Teraz znovu pracuje na plné obrátky, čo dokazuje aj video umiestnené na sociálnej sieti Twitter.

     

     

    Loď prevádzkujú spoločne organizácie SOS Mediterranee a Lekári bez hraníc. Loď teraz nesie názov Aquarius 2 a plaví sa pod vlajkou Panamy. Otázkou je, či sa im podarí vylovených ľudí niekam umiestniť. Posádka informovala úrady na Malte v ďalších krajinách, ale odpovedí sa nedočkala. Zareagovali iba talianske úrady. Nechceli však osoby z člnu prijať na svoje územie. Oznámili iba to, že sa spoja s líbyjskými úradmi. Taliansky minister vnútra Matteo Salvini dal jasne najavo, že talianske prístavy zostanú uzatvorené. „Povedal som to už raz a zopakujem to znovu: Choďte si, kam chcete, ale nie do Talianska,“ napísal na sociálnej sieti Facebook.

    - Reklama -