Slavia Capital sa dištancuje od vťahovania do politických hier strany SaS

    0
    Poslanec Alojz Baránik (Autor: TASR)

    Zdôraznil, že súčasní štatutári Slavia Capital nepôsobia v sektore poľnohospodárskej prvovýroby a poľovníctva, pričom ani spoločnosť nemá tieto segmenty vo svojom predmete podnikania.

    Gažo tvrdí, že voči verejnosti je nekorektné, “ak vedrá špiny leje politická strana, ktorá má podľa médií sama silné oligarchické pozadie a dostávala milióny v igelitke”. Vyjadrenia SaS označil za nezmyselné. “Absurdnosť nezmyslov SaS dokumentuje fakt, že podľa grafickej schémy prezentovanej na tlačovej konferencii je táto strana sama súčasťou svojej divokej medializovanej bubliny. A to prostredníctvom syna poslanca SaS Alojza Baránika,” doplnil.

    Voči tvrdeniam o svojej osobe sa ohradil aj Martin Kvietik a rozhodol sa podať trestné oznámenie. “Ako fyzická osoba som šokovaný a pobúrený, že sa ma skupina osôb vystupujúca pod značkou politickej strany snaží vmanipulovať do vymyslených mediálnych konštrukcií. Osobu, ktorá sa ma v stredu snažila verejne znemožniť a kriminalizovať, som nestretol a nepoznám. Rovnako nepoznám ani nikoho z ľudí, ktorých menovala,” povedal Kvietik.

    Ten “dôrazne odmieta akékoľvek spájanie svojej osoby s “nezákonným konaním” a v súvislosti so zverejnenými dezinformáciami sa rozhodol podať trestné oznámenie.

    Predstavitelia SaS na tlačovej konferencii uviedli, že oligarchovia vypaľujú vlastníkov pôdy. Potvrdil to svojim svedectvom Daniel Štubňa, ktorý zastupuje väčšinových vlastníkov poľovných pozemkov v poľovnom revíre Teplá Voda.

    Štubňa hovoril o prípade, v ktorom mal “výpalné” žiadať Gustáv Palider, ktorý má byť dohodárom Slovenského pozemkového fondu (SPF). Ten to mal robiť pre “svojho šéfa” Martina Kvietika zo Slavie Capital. Toho podľa Štubňu dobre poznajú aj na SPF a jeho meno vraj otvára ľuďom dvere ku generálnej riaditeľke SPF Adriane Šklíbovej.

    “Nie je normálne, aby pani Šklíbová prijala prednostne ľudí len preto, že sa odvolali na Kvietika, ktorý je spoluzakladateľom spoločnosti Slavia Capital,” vyhlásila tímlíderka SaS pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová. Štubňa avizoval, že ak ho vyzvú orgány činné v trestnom konaní, podá trestné oznámenie a dodá aj dôkazy.

    SPF vysvetlil, že na plánovanom valnom zhromaždení vlastníkov poľovných pozemkov v poľovnom revíre Teplá Voda, ktoré sa malo konať 24. apríla, sa nezúčastnil preto, že pred termínom zhromaždenia dostal podnety obce Pukanec a ďalšej fyzickej osoby, ktoré spochybnili oprávnenie Daniela Štubňu konať v ich mene na zhromaždení.

    SPF poukazuje aj na platnú zmluvu v revíre, ktorá ešte neskončila, preto je užívanie zabezpečené. Pri prehodnotení svojej účasti na zhromaždení SPF prihliadal aj na skutočnosti, ktoré uviedol Štubňa a jeho kolega na stretnutí s generálnou riaditeľkou SPF. Podnety aj skutočnosti uvedené Štubňom treba podľa fondu prešetriť.

    Ministerstvo pôdohospodárstva zdôraznilo, že do procesu prenajímania poľovných revírov nevstupuje a ani nezastupuje žiadnych vlastníkov. “O tom, kto bude poľovný revír užívať, rozhodujú vlastníci pozemkov tvoriacich poľovný revír. Rozhodnutia prijíma zhromaždenie vlastníkov a rozhoduje sa nadpolovičnou väčšinou počítanou z celkovej výmery poľovného revíru,” reagoval hovorca rezortu Michal Feik.

    - Reklama -