Skutočne zlé správy pre Angelu Merkelovú. Už sa to nedá prehliadať…

    0
    Angela Merkelová, predsedníčka vlády Nemecka (Autor: SITA)

    Nemecký denník Bild am Sonntag publikoval prieskum, ktorý pre Angelu Merkelovú neveští nič dobré. Takmer polovica Nemcov si podľa tohto prieskumu neželá, aby najmocnejšia žena Európy zostala na svojom mieste aj po roku 2017. Správu o tom prináša utorková MF Dnes.

    „Dôvod je celkom jasný. S prístupom političky, ktorá otvorila nemecké hranice pre státisíce žiadateľov o azyl z vojnovej Sýrie, nesúhlasí podľa uvedeného prieskumu 47 percent Nemcov, zatiaľ čo o sedem percent menej z nich vyslovuje Merkelovej podporu,“ píše v denníku Luboš Palata. Najvýraznejšia európska politička však ďalej trvá na svojom stanovisku a chce Nemcov presvedčiť o tom, že by jej vlasť mala ísť príkladom v pomoci utečencom.

    Stojí za zmienku, že kritika kancelárky silnie predovšetkým v krajinách bývalého komunistického východného Nemecka, odkiaľ pochádza samotná Merkelová. A práve vo východnom Nemecku silnie Alternatíva pre Nemecko, ktorá sa síce pôvodne profilovala ako strana kritizujúca pôžičky Grécku, ale dnes stojí na čele odporu proti ďalšiemu prijímaniu azylantov. Len v priebehu tohto roka prišiel do Nemecka takmer milión utečencov.

    Predsedníčka AfD Frauke Petryová Merkelovú vôbec nešetrí a v reakcii na vlastné slová kancelárky o tom, že utečenecká kríza sa dá zvládnuť, hlása: „Merkelová, odstúpte. Vy to zvládnete. Otvorené okná a dvere sú pozvánkou pre zločincov. S otvorenými hranicami je to podobné.“

    AfD má v súčasnosti podporu asi 10,5 percenta voličov. Vládnu CDU/CSU podporuje vyše tridsať percent Nemcov, ale aj vo vlastných radoch strany stúpa popularita oponentov kancelárky, napríklad nemeckého ministra financií Wolfganga Schäubleho.

    - Reklama -