Škripek prežíva ťažké chvíle, život v europarlamente mu strpčujú feministky a bojovníci za LGBTI agendu

    0
    Branislav Škripek (Autor: branislavskripek.sk)

    Obyčajný človek, ale aj evanjelista, ako Škripek nazýva sám seba na Facebooku, síce za správu s názvom Situácia v oblasti základných práv v EÚ (2013 – 2014) nehlasoval, nebolo mu to však nič platné.

    Podporuje ho aj Aliancia

    Talianska poslankyňa Laura Ferrara, zdá sa, nie je veľmi obľúbenou persónou u konzervatívcov. Predkladá totiž jednu kontroverznú správu za druhou. Proti tomu ostro vystúpil aj člen OĽaNO a europoslanec Branislav Škripek, ktorý si myslí, že hlasovaním za tento návrh vykročili v EP nesprávnym smerom. Mimochodom, na sociálnej sieti ho v tomto podporuje aj Aliancia za rodinu, ktorá začiatkom roka zorganizovala kritizované Referendum o ochrane rodiny.

    Varoval už na jar

    Podľa Škripeka správa o situácii v oblasti základných ľudských správ nerešpektuje princíp subsidiarity a zasahuje do kompetencií členských štátov. Europoslanec varoval ešte na jar tohto roku. Zbytočne. Za správu nakoniec hlasovalo 360 europoslancov, 291 bolo proti a 58 sa zdržalo, informuje na svojej webovej stránke. Škripek, známy to konzervatívec (je napríklad členom skupiny ECR – Európski konzervatívci a reformisti – pozn. red.), bol, samozrejme, proti.

    Nikoho nediskriminujeme

    A prečo je podľa neho táto správa taká nebezpečná? Hoci sa zaoberá predovšetkým ochranou ľudských správ, je v nej prepašované presadzovanie genderovej ideológie. Správa hovorí napríklad o práve na uzatvorenie manželstva pre všetkých a LGBTI ľudia sú teda v niektorých krajinách diskrimovaní. „Rodinná politika je v kompetencii členských štátov. Nechápem, prečo sa stále snaží EÚ prekračovať svoje kompetencie a vyjadrovať sa do oblastí, ktoré jej neprináležia,“ hnevá sa Škripek. Na Slovensku je už istý čas definované ústavou, že manželstvo je zväzok jedného muža a jednej ženy. Takto je to pritom aj v ďalších šiestich krajinách. Europoslancovi sa nepáči, že podľa správy sú teraz tieto krajiny takpovediac zlé, pretože podľa nej diskriminujú inak orientovaných ľudí. „Zásadne odmietam tvrdenie, že ak je manželstvo definované ako vzťah jedného muža a ženy, tak sa tým automaticky diskriminujú ostatní,“ trvá na svojom Škripek.

    Súrodenci alebo dokonca starý otec s vnučkou

    Hoci sa v správe hovorí o LGBTI, europoslanec  vyslovil obavu, že takto by predsa mali mať právo na manželstvo úplne všetci, teda aj súrodenci či starý otec s vnučkou, a to vraj len preto, že by boli podľa neho diskrimovaní.  Diskrimináciu v oblasti základných práve teda odmieta. „Sledujeme neustále ten tlak, ktorým sa snažia definovať nové „nadpráva“ ako „nadprávo“ na manželstvo, na deti, na potrat. Európsky parlament rieši dookola túto agendu, ale na naliehavejšie problémy potom nezostáva čas,“ rozhorčuje sa Škripek.

    Antikoncepcia bez vedomia rodičov

    Aby toho nebolo málo, poslancovi pokazila náladu aj správa Liliana Rodrigues alebo Posilnenie postavenia dievčat v EÚ prostredníctvom vzdelávania. Zjednodušene, podľa nej by mali mať dievčatá právo na antikoncepciu aj bez vedomia svojich rodičov. „Toto ako rodič zásadne odmietam,“ vyhlásil europoslanec. Podľa neho pritom ide len o ďalšie nerešpektovanie subsidiarity a zasahuje do kompetencií členských štátov. „Prečo EÚ vstupuje do spální manželov a do výchovy rodičov svojich detí?“ pýta sa Škripek.


     

    - Reklama -