Škandál ako hrom. Existenciou Smeru sa ako sliz vinú podozrenia, rozhorčili sa liberáli

    0
    Ľubomír Galko (SaS) (Autor: sita)

    Podľa liberálov sa pod návalom stále nových informácií ani nemožno čudovať, ak niekto považuje stranu Smer za organizáciu s kriminálnymi črtami. Kauza Jánoš a súčasný šéf finančnej polície podľa nich spolu súvisia, a to mimoriadne podivným spôsobom.

    Poistil si miesto?

    Slovenskom sa nedávno prevalil škandál, keď svetlo sveta uzrelo video s bývalou manželkou exsmeráka Vladimíra Jánoša, ktorý je obvinený z psychického týrania nielen exmanželky, ale aj dcéry. Jeho bývalá žena na videu, od ktorého sa potom dištancovala, hovorila, ako Jánoš nosil ohromné peniaze vo vrecúškach z Hornonitrianskych baní. A teraz čelí aj podozreniu z finančných machinácií. Vyšetrovanie podozrivých finančných tokov má však na starosti finančná polícia, ktorú vedie Slobodník.

    „Je obrovským problémom z hľadiska objektívneho vyšetrovania tohto podozrenia informácia, že šéf finančnej polície Bernard Slobodník tesne pred nástupom do funkcie poskytol Smeru-SD v roku 2011 desaťtisíc eur,“ napísal po tlačovej besede na sociálnej sieti podpredseda strany SaS Ľubomír Galko a celé to označil za „škandál ako hrom“. Funkcionári SaS si myslia, že platbu možno považovať za prejav lojálnosti strany Smer, aby tak mal Slobodník poistené miestečko vo finančnej polícii.

    Vyšetrovaný na slobode

    Ako uviedlo Sme, Slobodník uviedol, že zaplatil ako civilná osoba mimo služobného pomeru a na otázku, či to pomohlo jeho kariére neodpovedal. „Celou existenciou strany Smer-SD sa ako sliz vinú podozrenia, že obchoduje so štátnymi funkciami,“ okomentovali dnes liberáli. Podľa nich je celá táto situácia neakceptovateľná. „Príslušníci silových zložiek majú totiž zo zákona zakázané pôsobenie v politických stranách. Predtým, ako Bernard Slobodník nastúpil do funkcie, bol členom vládnej strany,“ upozorňujú sulíkovci.

    Žiadajú preto generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby vyšetrovaniu Jánoša venoval mimoriadnu, resp. osobitnú pozornosť, keďže podľa nich môže ísť „o vysokopostaveného člena organizovanej skupiny s kontaktmi na najvyššie politické miesta v štáte“. Generálny  prokurátor by mal tiež zvážiť, či je vhodné Jánoša vyšetrovať na slobode. Zároveň si myslia, že účel platby by mala preveriť inšpekcia ministerstva vnútra.


     

    - Reklama -