Šírite ruskú propagandu! Príchod Nočných vlkov do Prahy sprevádzali potýčky ich priaznivcov a odporcov

    0
    Noční vlci na motorkách prichádzajú na Slavín uctiť si pamiatku vojakov Červenej armády. (Autor: TASR)

    Priaznivci a odporcovia tejto skupiny sa už dopoludnia dostali do konfliktu – potýčky medzi nimi stále pokračujú. Ruskí motorkári popoludní dorazili na Olšanský cintorín, kde si chcú uctiť pamiatku padlých vojakov Červenej armády z čias druhej svetovej vojny. Aj pred cintorínom sa obe skupiny opakovane dostali do konfliktu, držia ich od seba policajní ťažkoodenci, ktorí zaistili niekoľko osôb.

    Protestujúci so zástavami Ukrajiny, EÚ a podobizňami ruského prezidenta Vladimira Putina zobrazeného ako Adolf Hitler upozorňovali českých motorkárov, že klub šíri ruskú propagandu a uctenie pamiatky obetí druhej svetovej vojny je len zámienkou. Motorkári s tým nesúhlasili, skupiny sa hádali a navzájom do seba strkali. Protestujúci púšťali aj pieseň Modlitba pro Martu, prehlušil ju však rev motorov.

    Obe skupiny sa do seba pustili už v obci Průhonice, kde motorkári čakali na Nočných vlkov. Aj tam došlo k drobným šarvátkam sprevádzaným spŕškou vulgárností, napísali Novinky.cz.

    Medzi prítomnými bol aj podpredseda Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD) Jaroslav Foldyna, ktorý sa ešte pred niekoľkými dňami obával, či sa na zraz dostane, pretože mal údajne motorku v servise. Nakoniec dorazil a strkal sa s jedným z prítomných demonštrantov. ČSSD sa od súkromných aktivít svojho podpredsedu dištancovala.

    Ruskí motorkári už prešli Slovenskom, kde sa zastavili v Banskej Bystrici, Trnave či Bratislave. Potom pokračovali na Moravu, konkrétne do obce Starovičky, mestečka Hustopeče a na brniansky Ústredný cintorín, odkiaľ zamierili do Prahy. Odtiaľ majú namierené do nemeckých Drážďan a metropoly Berlín.

     

    - Reklama -