Simon o vládnej koalícii: Spravili ste zo Slovenska čiernu dieru. Nestačí obetovať jednu figúrku na šachovnici

    0
    Nezaradený poslanec Zsolt Simon (Autor: TASR)

    „Už mnoho sa toho napísalo o únose Vietnamca z Nemecka a o tom, ako do toho bol či nebol Kaliňák zapletený. Menej sa však písalo o zodpovednosti vlády ako takej a o zlyhaniach na strane bezpečnostných služieb Slovenska,“ píše poslanec vo svojom blogu s tým, že “koalícia pod vedením Smeru urobila zo Slovenska čiernu dieru na mape Európy”. Podľa neho nie sú Vietnamci natoľko hlúpi, aby nevedeli, že si trasu únosu musia naplánovať, a teda sa dohodnúť na zapožičaní slovenskej vládnej letky.

    Jej prevádzka v tom čase spadala pod štátnu tajomníčku ministerstva vnútra Denisu Sakovú. Rovnako tak sme klamali Poliakom, že počas preletu letky cez ich územie bol na palube lietadla vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák. A za to má minimálne politickú zodpovednosť ministerstvo zahraničných vecí, ktoré tieto informácie poskytlo poľskej strane.

    „Rovnako sa nič nehovorí o zlyhaniach našich bezpečnostných zložiek. Ani netušíme, že na našom území operujú zahraničné spravodajské služby. Naše bezpečnostné a spravodajské služby (Slovenská informačná služba, vojenské spravodajstvo, Úrad na ochranu ústavných činiteľov, polícia atď.) nevykonávajú svoju úlohu poriadne a naše územie nechránia,“ píše poslanec s tým, či za to môže ich neodbornosť, alebo boli priamo zapletení do únosu.

    Ako dodáva, ide o neospravedlniteľné zlyhanie, podľa Simona sa však netreba čudovať, že si nič nevšimli, lebo rovnako nevedeli, že sa na úrad vlády nasťahovala talianska mafia. Ironicky dodáva, že nevedeli ani o tom, že poradca bývalého premiéra Roberta Fica organizoval na zastupiteľskom úradu v Hanoji rôzne divné praktiky.

    Dôvera spojencov

    „Okrem zlyhania našich bezpečnostných zložiek je veľmi zlé aj to, že sme poškodili Nemecko, nášho najvýznamnejšieho obchodného a strategického partnera. Nemôžeme sa potom čudovať, že prestížny nemecký investor BMW si za miesto svojej ďalšej obrovskej investície nevyberie východ Slovenska. Nestačí však obetovať jednu figúrku na šachovnici, treba systémové zmeny, a na to vy, vážená vládna koalícia, nemáte. Uvedomujete si vôbec, že ste poškodili nášho spojenca v EÚ a NATO,“ konštatuje kriticky, pričom sa len ťažko budú dať napraviť medzinárodné vzťahy. A ak vôbec, tak bez súčasnej vlády.

    Ako dodáva, súčasná vládna koalícia je podporovateľom extrémizmu a nie jej kritikom. „Tým, že krajinu ženiete do izolácie a aj tým, že sa vďaka vám stávame nedôveryhodnými partnermi pre našich spojencov. Robíte hanbu každému poctivému občanovi našej krajiny, dopúšťate sa neospravedlniteľných chýb, a to všetko len pre vaše presvedčenie, že stojíte nad zákonmi,“ vysvetľuje.

    Policajný prezident

    Ako nezaradený poslanec dodáva, systém korupcie a klientelizmu, ktorý tu vytvorili, by strana Smer mohla doplniť do slovníka pod heslom „náš človek“. Podľa neho sa tým vysmievajú vlastným občanom, pričom sa ich ľahostajnosť voči Slovákom prejavila aj v prípade bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara. Toho odvolali koncom mája z funkcie a momentálne pracuje na ministerstve vnútra ako poradca Denisy Sakovej.

    „Prejavy nespokojnosti občanov táto vládna koalícia vyhodnocuje ako útok na demokratické zriadenie, ako útok na vládu Smeru, SNS a Mosta. Dokonca aj Béla Bugár do svojho slovníka zaradil slovné spojenie „škodiť Slovensku“. Dámy a páni z vládnej koalície, uvedomte si, že občiansky odpor je len legitímnym prejavom nesúhlasu so spôsobom vášho vládnutia a spravovania krajiny,“ vysvetľuje Simon. Dodáva, že ich hysterické reakcie na aktivity občanov potvrdzujú fakt, že stratili súdnosť a kontakt s realitou. Rovnako tvrdí, že vládna koalícia urobila zo Slovenska čiernu dieru Európy

    „Slovensko namiesto hesiel a vládnej propagandy preto potrebuje reformy, pozitívnu zmenu a funkčný právny štát, kde zákon platí pre každého rovnako,“ dodáva na záver.

    - Reklama -