Silvester po francúzsky. V krajine „galského kohúta“ sa oslavovalo v napätej atmosfére

    0
    Francúzska polícia bola včera v pohotovosti (Autor: TASR)

    Výnimočný stav trvá vo Francúzsku už vyše roka, pričom k jeho predĺženiu došlo naposledy pred týždňom. Riziko strát na životoch civilného obyvateľstva je stále extrémne vysoké.

    Aj preto včera povolali do služby pomaly všetkých francúzskych policajtov. A nielen ich. K zabezpečeniu ochrany mali prispieť svojou prítomnosťou aj príslušníci armády. 

    Ako informoval denník Le Figaro, dohromady sa počet príslušníkov bezpečnostných zložiek vyšplhal až k hranici 100-tisíc, z toho policatov bolo vyše 52-tisíc. V akcii bola aj pohraničná polícia, respektíve špeciálne jednotky, ktoré sú francúzskym ekvivalentom k americkým SWAT jednotkám.

    Navyše, ako pre zmenu informoval portál Breitbart.com, tieto sily boli podporené desiatkami tisíc vojakov rozmiestnených v rámci Operácie Sentinel. Ide o vojenskú misiu, ktorá má od novembra 2015 po parížskom útoku v klube Bataclan zabezpečiť ochranu francúzskej pevniny. Rozmiestnenie sa primárne sústredí na ochranu škôl, synagóg, železničných staníc a iných verejných miest, ktoré sa považujú za hlavné ciele teroristov.

    Zvýšené bezpečnostné opatrenia smerom k verejným priestranstvám vykonali napr. aj v New Yorku, respektíve  Londýne.

    - Reklama -