Silný vietor narušil dopravu aj v Nemecku, zahynul jeden človek

    0
    Ilustračná snímka. (Autor: TASR)

    Silný vietor vážne skomplikoval v nedeľu dopravu v Nemecku, keď si najmä na západe krajiny vynútil meškanie a zrušenie niektorých letov a vlakových spojov. Informovala o tom agentúra AP. Polícia uviedla, že v meste Bestwig ležiaceho približne 100 kilometrov severovýchodne od Kolína nad Rýnom zahynul 47-ročný vodič, na ktorého auto spadol strom. 

    Železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) uviedla, že v západnej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko prerušila pre popadané stromy premávku diaľkových vlakov a niektorých regionálnych spojov. Agentúra DPA informovala, že na najrušnejšom nemeckom letisku vo Frankfurte nad Mohanom niektoré lety zrušili a dve lietadlá smerujúce na letisko Kolín/Bonn pre silný vietor odklonili na iné letiská. 

    Zatiaľ čo v dôsledku silnej víchrice zostali zatvorené zoologické záhrady v mestách Dortmund, Wuppertal a Hamm, v Duisburgu zas sfúklo veľký nákladný žeriav, ktorý sčasti pristál na rieke Rýn, napísala DPA. Nemecký meteorologický úrad vydal varovanie pre rozsiahle časti západného a stredného Nemecka, kde silný vietor môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť až 120 kilometrov za hodinu. 

    - Reklama -