Si nechutnou, úbohou náhradou prezidenta a okrem toho máš malé ruky, napísal o Trumpovi McDonald´s na sociálnej sieti a je jasné, kto je za tým

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)
    Spoločnosť správu už zo svojho účtu odstránila a prijala opatrenia, aby sa nič také neopakovalo. Vo štvrtok ráno sa na Twitteri objavila správa, ktorá milovníkov rýchleho občerstvenia voliacich Donalda Trumpa nepotešila. Neznámy hacker umiestnil na profil spoločnosti McDonald´s jasný odkaz proti republikánskemu prezidentovi. 
     
    „Donald Trump, si v skutočnosti nechutná, úbohá náhrada prezidenta a radi by sme mali späť Baracka Obamu a okrem toho máš maličké ruky,“ bolo v twíte, za ktorý je zodpovedný neznámy počítačový pirát. 
     
    Kým stihla spoločnosť zareagovať, odpovedalo na falošný twít vyše 150 000 ľudí a stovky ho komentovali. Ešte v ten istý deň urážlivá správa zmizla a spoločnosť pridala ospravedlnenie spolu s ubezpečením, že prijala kroky na lepšie zabezpečenie svojho účtu na sociálnej sieti Twitter. 
     
    McDonald´s nie je prvá veľká spoločnosť, ktorá sa takýmto spôsobom stala terčom hackerov na sociálnych sieťach. Za jediný týždeň sa stali obeťami útokov hackerov aj twitterové účty spoločností ako Amnesty International, severoamerická pobočka BBC či Európsky parlament. 

    Celý text v angličtine nájdete TU.  
     
    - Reklama -