Sexuálny deviant zavaril Harabinovi a spol. Šéfka Najvyššieho súdu má pre nich nachystané tresty

    0
    Štefan Harabin (Autor: SITA)

    Členov už bývalého Harabinovho senátu navrhuje disciplinárne stíhať Daniela Švecová, šéfka Najvyššieho súdu. Spolu s Harabinom sú medzi vinníkmi aj Viliam Dohňanský a Gabriela Šimonová, informovala spravodajská televízia TA3.

    Odsúdený za alkohol

    Harabinov senát devianta oslobodil po tom, čo veľkokrtíšskeho sudcu Milana Vargu, ktorý o prípade rozhodoval, považovali za nezákonného. Dôvod mal byť ten, že sudcu Vargu v Českej republike odsúdili za trestný čin jazdy pod vplyvom alkoholu. Ako uviedol Harabin, na Slovensku tým pádom nemohol tento sudca ďalej súdiť.

    Celospoločenské ohrozenie

    So sudcom Vargom to však napokon nebolo úplne celkom „kóšer“. Kolégium totiž rozhodlo, že išlo o zlý právny názor. Jazda pod vplyvom alkoholu totiž v tom čase nebola trestným činom, ale len priestupkom. Podľa Daniely Švecovej tak Harabinov senát vydal svojvoľné rozhodnutie v rozpore s právom. Prepustenie devianta na slobodu je tak podľa šéfky Najvyššieho súdu celospoločenským ohrozením.

    Pre Harabina so Švecom má byť trestom preradenie na súd nižšieho stupňa, Šimonová môže obísť so znížením platu, a to o 50 percent na obdobie šiestich mesiacov.
     

    - Reklama -