Sexuálne útoky spáchané migrantmi ututlávajú úrady nielen v Nemecku

    0
    Rovnako ako poriadková služba (Autor: Hans Štembera)

    Už takmer dva roky sa Švédi potýkajú s nárastom sexuálnych útokov, z ktorých sú podozriví migranti. Informovať o týchto incidentoch však nie je vo švédskych médiách veľmi po vôli, lebo by to mohlo vyvolávať vlnu odporu voči žiadateľom o azyl, ktorí do krajiny neprestávajú prichádzať ani tento rok po sprísnení pravidiel pre migrantov.

    Trvalo celé dni, kým sa verejnosť dozvedela, čo sa dialo počas silvestrovskej noci v uliciach Kolína. O nahlásených znásilneniach a sexuálnych útokoch, ktorých boli stovky, médiá informovali s veľkým oneskorením pre obavy z reakcie odporcov migrácie. Podobne je to podľa porátlu Spectator vraj už takmer dva roky vo Švédsku.

    Úrady vo Švédsku potvrdili, že prípadov znásilnení a sexuálnych útokov, z ktorých ženy vinia migrantov, je za uplynulé roky stále viac, ale zodpovedné orgány si nevedia rady. Premiér Stefan Löfven odsúdil „dvojnásobnú zradu“ spáchanú na ženách a prisľúbil, že prípady dá osobne prešetriť.

    Švédi pristúpili k obmedzenému informovaniu o sexuálnych deliktoch migrantov zo strachu pred reakciami, ktoré vyvolali útoky z novoročných osláv v nemeckom Kolíne. Feministické skupiny a odporcovia migrantov vo veľkom bili na poplach a zdvihla sa dovtedy nevídaná vlna odporu voči migrantom zo strany domácich a tomu chceli švédske úrady predísť.

    Celý text v angličtine nájdete TU.


     

    - Reklama -