Sexuálne orgie v utečeneckom tábore. Opatrovateľky si užívali s maloletými „samcami“ a ešte si to aj natáčali

    0
    Sýrsky chlapec s malou sestrou čakajú v tranzitnom tábore v Macedónsku na prevoz do Rakúska (Autor: SITA)

    Azylové stredisko Børnecenter Tullebølle, ktoré sa nachádza v obci Langeland, plnilo predné stránky dánskych médií už dlhé mesiace pred svojím definitívnym uzavretím. Pravidelne sa tu odohrávali násilnosti, krádeže a niekoľko tamojších chovancov bolo dokonca obvinených zo znásilnenia. Pohár trpezlivosti úradov však definitívne pretiekol až vo chvíli, keď sa objavili závažné informácie o sexuálnych kontaktoch medzi zamestnancami centra a mladistvými utečencami.

    Zo sexuálneho zneužívania utečencov sú podozrivé najmenej dve zamestnankyne centra, ktoré boli odvolané zo svojich funkcií ešte pred oficiálnym uzavretím centra. Teraz oznámila obec Langeland ako prevádzkovateľ centra, že s okamžitou platnosťou prišla o svoje miesto aj vedúca centra Sisi Eibyeová. Rozhodnutie obce prišlo krátko potom, keď Radio 24syv zverejnilo k celému incidentu podrobnosti, ktoré značne pobúrili verejnosť aj médiá.

    Rozhlasová stanica Radio 24syv vo svojej reportáži uviedla, že sexuálne styky medzi zamestnankyňami a mladými utečencami boli dokonca zaznamenávané na fotkách a na videu. Na jednom zo záberov je napríklad jedna zo zamestnankýň centra pri orálnom sexe s utečencom a neskôr pri súloži s iným chlapcom. Reportéri zároveň odhalili, že miestne úrady informovali políciu o podozrení z protizákonných sexuálnych kontaktov s osobami mladšími ako 18 rokov už v júni.

    Znepokojujúca je na celom prípade skutočnosť, že minimálne traja úradníci z Langelandu o sexuálnom zneužívaní vedeli už pred niekoľkými mesiacmi, ale samotný starosta Bjarne Nielsen o tom nemal ani tušenia. Ako uviedol pre médiá, zverejnené skutočnosti sú pre neho nepríjemným prekvapením a teraz sa hodlá svojich podriadených opýtať, kto každý o tom vedel a kedy a ako sa k tým informáciám dostal.

    Obe podozrivé zamestnankyne teraz čelia vyšetrovaniu polície a vzhľadom na získané dôkazy v podobe fotografií a videí im hrozí až niekoľkoročné väzenie. Polícia medzitým oznámila, že samotnému vyšetrovaniu venuje mimoriadnu pozornosť. „Samozrejme, že to berieme veľmi vážne. Obzvlášť v prípade, keď ide o také vážne ohrozenie detí ako v tomto prípade,“ povedal pre rozhlasovú stanicu Radio 24syv hovorca polície Sten Skovgaard Larsen.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -