Sexuálna online príručka pre utečencov hnevá Nemcov. Dozvedia sa v nej, kde je bod G, ako prísť o panenstvo, ale aj oveľa viac. A nestálo to málo

    0
    Stránka Zanzu.de na vzdelávanie migrantov o sexe (Autor: ReproFoto: Zanzu.de)
    Príklady v ilustrovanej internetovej príručke sú skutočne názorné a porozumeniu veľmi popisných obrázkov napomáha jednoduchý text. Ten si môže návštevník na stránke Zanzu.de vybrať hneď z niekoľkých možností. Nechýba angličtina, francúzština, ruština či poľština a, samozrejme, arabčina.  
     
    Moslimskí migranti a utečenci, ktorých v Nemecku vlani pribudlo viac ako milión, majú teraz možnosť poučiť sa na internete o anatómii ľudského tela a o sexualite. Práve tieto témy sú totiž v krajinách, kde vládne islam, tabu a poniektorí migranti preto nevedia, ako sa majú správať v istých situáciách. Aj na to im má slúžiť manuál, ktorý stál agentúru ministerstva zdravotníctva vyše 120-tisíc eur.

    Nemci zúria 

    Nová sexuálna príručka určená pre migrantov obsahuje aj také detaily, ako napríklad inštruktáž k sexu s tehotnou ženou. Nechýba ani popis, ako nájsť bod G, či ako prísť o panenstvo. V tomto prípade je zvýraznené, že je dôležité mať na sex nielen zákonom stanovený vek, ale aj súhlas osoby, s ktorou ho chce dotyčný mať. 
     
    Nejde však o nič vulgárne. Všetko je spracované formou kreslených obrázkov a veľmi jednoduchých textov. Tie vysvetľujú aj to, ako predchádzať pohlavným chorobám či vyhnúť sa otehotneniu. V jednej zo sekcií nájdu migranti napríklad aj rady pre prostitúciu. Príručka v tejto sekcii radí vyžadovať pri platenom sexe peniaze vopred. Dôležitý je v tomto prípade podľa stránky výber klienta, pri ktorom má pomôcť intuícia. 
     
    Na stránke projektu sexuálnej výchovy pre migrantov nechýba ani kolónka Dobrý sex. Tieto a ďalšie rady z príručky nemeckého ministerstva zdravotníctva pobúrili podľa denníka The Telegraph nemeckú verejnosť. Objavujú sa však aj obhajcovia projektu, ktorí tvrdia, že je to dobrý nástroj pre migrantov z konzervatívnych islamských krajín, kde je sex úplné tabu

    Je to urážka

    Niektorých kritikov stránky pre vzdelávanie migrantov o sexe poburuje, že v príručke sú spolu zobrazení ľudia rôznych rás. Nemecká blogerka Anabel Schunkeová však vidí väčší problém v tom, že stránka pôsobí, ako keby Nemci mali patent na sex a je podľa nej naivné si myslieť, že muži z iného kultúrneho prostredia sa po jej prečítaní, ak si ju vôbec prečítajú, budú správať inak. 
     
    Podľa Schunkeovej moslimskí muži presne vedia, čo je a nie je pri sexe dovolené, ale jednoducho ich to nezaujíma. „Oni sa aj tak nikdy nezaujímali o naše zákony alebo kultúru tejto krajiny. Je tiež veľmi naivné si myslieť, že niekto dokáže len tak vymazať sociálne a kultúrne podmienky, v ktorých tí ľudia vyrastali v rannom detstve,“ píše blogerka. 
     
    Ochrancovia ľudských práv varujú, že takýto materiál démonizuje utečencov a môže spôsobiť ešte väčšiu neznášanlivosť voči migrantom a moslimským komunitám. Navyše sa môže objaviť aj veľmi negatívna reakcia zo strany moslimských komunít. „Len si počkajte na obrovský nárast znásilnení a sexuálnych útokov, keď tieto ilustrácie uvidia migranti,“ cituje jedného z používateľov sociálnych sietí denník The Telegraph
     
     
    - Reklama -