Sever Krymu je bez prístupu k internetu – z bezpečnostných dôvodov

    0
    Ilustračné foto: Hackeri (Autor: SITA)

    Ako vysvetlila Oľga Kovitidiová, senátorka za Krym a členka branno-bezpečnostného výboru Rady federácie, hornej komory ruského parlamentu, stalo sa tak z bezpečnostných dôvodov. 

    Vo vysielaní ruskej televízie Dožď Kovitidiová dodala, že “je to (odpojenie od internetu) v záujme bezpečnosti. Ľudia to chápu”. Vo svojom vyhlásení bez bližšieho spresnenia a dokončenia vety spomenula aj “tajné služby”.

    Poskytovateľ internetového pripojenia Krymtelekom predtým informoval o problémoch s internetom v okresoch na severe Krymského polostrova, pričom spresnil, že k nim dochádza kvôli technologických prácam.

    Zadržali sedmičku podozrivých

    Ruská tajná služba FSB v stredu informovala, že na Kryme sa podarilo predísť teroristickým útokom, ktoré údajne pripravovala hlavná správa rozviedky ukrajinského ministerstva obrany.

    Cieľom útokov mala byť infraštruktúra na Krymskom polostrove. Podľa krymských bezpečnostných orgánov v súvislosti s tým bolo na Kryme zadržaných sedem podozrivých osôb.

    Kyjev tieto obvinenia rozhodne odmietol. V dôsledku eskalácie na Kryme ukrajinský prezident Petro Porošenko vo štvrtok nariadil uviesť jednotky ukrajinskej armády rozmiestnené pri hraniciach s Krymom a na kontaktnej línii v Donbase do stavu bojovej pohotovosti.

    - Reklama -