Séria útokov kyselinou otriasla Londýnom. Najmenej jeden človek je poznačený na celý život

    0
    Polícia na mieste jedného zo série útokov kyselinou v Londýne (Autor: ReproFoto: Twitter)
    Dvojica mužov na skútri spáchala dovedna päť útokov, pri ktorých strekli na obete neznámu kyselinu. Podľa polície ich vyčíňanie trvalo hodinu a pol. Z piatich obetí jedna utrpela zranenia, ktoré jej navždy zmenili život. Incident sa začal krádežou skútra. Ten potom útočníci použili na rýchly presun Londýnom, aby v krátkom čase zaútočili na viacerých miestach, a ukradli ďalší moped. 
     
    Tieto krádeže nestačili a dve z obetí nakoniec vypovedali, že im po útoku neznámou kyselinou ukradli skútre. Každý z jednotlivých útokov prišiel v rozmedzí desiatich až pätnástich minút. Najhoršie dopadla v poradí štvrtá z obetí, ktorej veľká dávka kyseliny zasiahla tvár. 
     
    Posledný incident v tomto prípade hlásili londýnskej polícii niekoľko minút po pol jedenástej v noci. Muži zákona zatkli neskôr jedného podozrivého tínedžera, ktorý skončil vo väzbe pre podozrenie z krádeže a spôsobenia ťažkej ujmy na zdraví. 
     
    Séria piatich útokov kyselinou sa stala v Londýne len pár dní potom, čo pred súd postavili muža obvineného z podobného činu. Jeho obeťou sa stali 21-ročná Resham Khanová a 37-ročný Jameel Muhktar, ktorí cestovali v aute na Khanovej narodeninovú oslavu. Mladú ženu, ktorá bola nádejnou modelkou, zasiahla kyselina priamo do tváre.  
     
    Polícia zatiaľ nespája útoky so žiadnou ideológiou či etnickou nenávisťou. 

    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -