Sen o federálnej Európe spôsobí chaos a povedie k hororovým víziám, varuje europoslanec pred plánmi nového francúzskeho prezidenta

    0
    Emmanuel Macron (Autor: youtube.com)
    Podľa dánskeho europoslanca bolo pre Macrona najdôležitejšie, aby vyhral prezidentské voľby, ale to sa nemusí zopakovať v blížiacich sa parlamentných voľbách. „Vyzerá to tak, že bude pre neho veľmi ťažké vyhrať francúzske parlamentné voľby. To je zároveň dobré aj zlé,“ povedal Anders Vistisen. 
     
    Europoslanec označuje Macrona za „radikálneho super Európana“, ktorý tlačí na zdieľanie obrany, nové dohody, integráciu a cestu k vytvoreniu Spojených štátov európskych. „So všetkými týmito horormi v Európe je dobre, že to nevyzerá, že by Macron získal moc, ktorú chce,“ tvrdí Vistisen. 
     
    Okrem centristického zmýšľania je tu však aj druhá strana problému, ktorý vidí dánsky europoslanec vo francúzskom prezidentovi Macronovi. „Je to zlé, ak sa pozriete na množstvo problémov, ktorým Francúzsko čelí. Problémy s migráciou, problémy s terorizmom, problémy s bezpečnosťou vo Francúzsku,“ uviedol Vistisen. 
     
    „Môžeme sa obávať, že v nasledujúcich piatich rokoch budeme svedkami ešte viac rozvráteného Francúzska a Francúzska v ešte väčšom chaose a to vzbudzuje obavy. Môžeme sa obávať najhoršieho a dúfať v najlepšie,“ dodal europoslanec. 
     
    Kroky prezidenta Macrona smerujú k užšej európskej integrácii a v spolupráci s Nemeckom aj k rýchlejším zmenám, už bez účasti Veľkej Británie, ktorá je na odchode z EÚ. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
     
    - Reklama -