Šéfredaktor Bárdy: Kočner sa Kuciakovi vyhrážal. Určite mal motív na jeho vraždu

    0
    Na snímke kolegovia z redakcie portálu Aktuality.sk zľava šéfredaktor Peter Bárdy, Ján Petrovič, Annamária Dömeová a Marek Vagovič pred pojednávaním. (Autor: TASR)

    Kočner si myslel, že nie je ´dostopovateľný´

    Zhodol sa so šéfredaktorom Petrom Bárdym na tom, že Marian Kočner mal motív na Kuciakovu vraždu. Spomínali aj tlačovú besedu, na ktorej ho Kuciak konfrontoval okolo prevodov hotelov na Donovaloch. „Marian Kočner si myslel, že nie je ,dostopovateľný' ako štatutár,“ uviedol Bárdy s tým, že Kuciak dokázal opak.

    Kuciak poukázal aj na chyby vyšetrovateľa NAKA

    Spolu s Vagovičom priblížili, že Kuciak poukázal na chyby vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Štefana Jombíka. Ten vyšetroval viaceré kauzy Mariana Kočner V lete roku 2017 publikoval Kuciak článok o chybách vo vyšetrovaní daňových podvodov na Donovaloch. Prokurátor mu prípad odňal a dnes je v kauze Marian Kočner obvinený.

    Budem zbierať špinu na tvoju rodinu, odkázal Kuciakovi Kočner

    Obaja vypovedali tiež o už publikovanom telefonáte, v ktorom sa Marian Kočner vyhrážal Kuciakovi, že bude zbierať špinu na jeho rodinu. Kuciak po ňom podal trestné oznámenie na generálnu prokuratúru, ktoré neviedlo k trestnému stíhaniu.

    Po výpovedi Vagoviča a Bárdyho budú vypovedať ďalší kolegovia novinára. Svedčiť budú ešte Ján Petrovič, Annamária Škarbová Dömeová a Dag Daniš.

    Z vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

    K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za vraždu právoplatne odsúdený po schválení dohody o vine a treste. K samotnej streľbe sa priznal Miroslav Marček, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian Kočner, sprostredkovateľka Alena Zsuzsová a jeden z vykonávateľov Tomáš Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

     

    - Reklama -