Šéfka kresťanských demokratov vylúčila spoluprácu s AfD

    0
    Annegret Krampová-Karrenbauerová (Autor: TASR)

    Vyjadrila sa tak po tom, ako sa AfD nedávno stala druhou najsilnejšou stranou v spolkových krajinách Brandenbursko a Sasko. Krajinské voľby tam prebehli začiatkom septembra.

    “Nesmieme sa bratať s AfD ani sa s nimi spolčovať. Takéto niečo ešte neprospelo žiadnej konzervatívnej strane v Európe,” uviedla Krampová-Karrenbauerová v rozhovore pre televíziu ARD. Voči pravicovým populistom by preto mala CDU zaujať veľmi jasný postoj, zdôraznila.

    Zároveň však priznala, že nepriaznivé volebné výsledky z posledného obdobia naznačujú, že CDU nedokázala dostatočne demonštrovať, ako chce “naplniť očakávania občanov”. Kresťanskí demokrati by podľa nej mali prostredníctvom konkrétnych politických krokov získať späť voličov, ktorí prešli k AfD.

    Bývalá premiérka spolkovej krajiny Sársko Annegret Krampová-Karrenbauerová, známa aj pod skratkou AKK, vlani v decembri nahradila na čele CDU kancelárku Angelu Merkelovú a od júla je aj ministerkou obrany. Predpokladá sa, že časom by mohla nahradiť Merkelovú aj na čele nemeckej vlády.

     

    - Reklama -