Šefčovič: Neskrývam, že výsledky budem očakávať s napätím

    0
    Kandidát v prezidentských voľbách Maroš Šefčovič (Autor: TASR)

    „Musím povedať, že to veľmi intenzívne prežívam, predsa len, na prezidenta kandidujete len raz za život,“ povedal Šefčovič. Opätovne vyjadril veľké poďakovanie svojim najbližším za podporu počas kampane, poďakoval sa i svojim priaznivcom, ale tiež všetkým, ktorí počas soboty prídu voliť.

    Po odchode z volebnej miestnosti zamieri s rodinou na slávnostný obed, popoludní si chce trochu zašportovať a potom už bude s priateľmi očakávať výsledky prvého kola. “Budem na ne čakať s napätím, ale zároveň i vedomím, že v predvolebnej kampani sme urobili maximum a zrozumiteľne sme prezentovali myšlienky, s ktorými sa uchádzam o dôveru ľudí,” uviedol Šefčovič. “Ľudia rozhodnú,” skonštatoval pri otázke, ako pre neho voľby dopadnú.

    Volebné miestnosti v sobotňajšom prvom kole volieb prezidenta SR sú otvorené od 7.00 h do 22.00 h. Volebné právo má vyše 4,45 milióna občanov žijúcich na Slovensku a v zahraničí. Na to, aby bol prezident zvolený už v prvom kole, musel by jeden z kandidátov získať nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov. Pokiaľ sa tak nestane, bude sa konať druhé kolo. Plánované je na 30. marca.

     

    - Reklama -