Schulz nechápe, prečo Merkelová nepodporí vylúčenie Fideszu

    0
    Martin Schulz a Angela Merkelová (Autor: TASR)

    Informoval o tom v utorok spravodajský server 24.hu. Zároveň pripomenul, že už 12 členských strán EĽS požiadalo o to, aby bol Fidesz – strana maďarského premiéra Viktora Orbána – vylúčený z tejto politickej skupiny, alebo aby mu bolo pozastavené členstvo.

    “Orbánova protieurópska rétorika je už známa. Stáva sa však čoraz grotesknejšou. Niekoľko skutočných kresťanských demokratov – konečne! – chce dosiahnuť, aby ho vylúčili z EĽS. Nechápem, prečo to Angela Merkelová a Manfred Weber nepodporujú,” napísal v pondelok na Twitteri Schulz, bývalý líder nemeckých sociálnych demokratov.

    Otázkou vylúčenia Fideszu sa bude 20. marca na zasadnutí v Bruseli zaoberať predsedníctvo EĽS. Ide o reakciu na protiimigračnú kampaň maďarskej vlády útočiacu na predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera a maďarsko-amerického finančníka Georgea Sorosa. Iniciatíva požadujúca vylúčenie Fidezsu z radov EĽS prichádza necelé tri mesiace pred voľbami do Európskeho parlamentu.

    Návrh na vylúčenie jedného z členov politickej rodiny môže podať predsedníctvo EĽS alebo sedem členských či pridružených strán najmenej z piatich európskych krajín.


         

    - Reklama -