Schôdzka Trumpa a Kima by sa vraj mohla uskutočniť aj v Prahe

    0
    Správy, kde ukazujú amerického prezidenta Donalda Trumpa (vľavo) a severokórejského lídra Kim Čong-una na železničnej stanici v Soule (Autor: TASR)

    Špekuluje o tom americká agentúra Bloomberg. Odvoláva sa pritom na nemenovanú osobu oboznámenú s utorkovými rozhovormi Trumpa s japonským premiérom Šinzóom Abem, po ktorých prezident USA oznámil, že do úvahy pripadá päť miest, avšak žiadne nemenoval.

    Za ďalšie možné miesta stretnutia podľa informácií od nemenovaného zdroja Bloomberg označuje Bangkok, Oslo, Helsinki, Ženevu, Varšavu, Ulanbátar, Štokholm a Singapur. Svoje úvahy v správe aj zdôvodňuje.

    Ako dôvod, prečo by sa mohol summit uskutočniť aj v Prahe, agentúra uviedla fakt, že veľvyslancom Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) v ČR je Kimov strýko Kim Pchjong-il.

    Schôdzka lídrov USA a KĽDR by sa mala konať v máji alebo júni.

    Trump po stretnutí s japonským premiérom taktiež vyhlásil, že rozhovory medzi Severnou a Južnou Kóreou o formálnom ukončení ich desaťročia trvajúcej vojny majú jeho požehnanie. Zdôraznil, že bez jeho pomoci by obe krajiny “nediskutovali o ničom”.

    - Reklama -