Savčenková spravila vyhlásenie o sankciách proti Rusku. Bolo nečakané

    0
    Nadija Savčenková (Autor: SITA)

    „Mne osobne sa vôbec nepáči, že pre tieto protiruské sankcie trpia najmä obyčajní ľudia ako v Rusku, tak aj v Európe. Domnievam sa, že by sankcie mali byť skôr sústredené na jednotlivca. Ekonomické sankcie by mali byť postupne odstránené,” uviedla Savčenková v rozhovore.

    Vyhlásenie Nade Savčenkovej prišlo krátko po tom, ako sa predstavitelia členských štátov Európskej únie dohodli na predĺžení ekonomických sankcií proti Rusku. Prezident Európskej komisie Jean-Claude Juncker uviedol, že konečné riešenie už bolo prijaté, napriek tomu sa nedá vylúčiť, že v priebehu nastávajúceho pol roka sankcie zredukujú.

    Mnoho krajín Európskej únie s takýmto riešením nebolo príliš spokojných, konkrétne štáty ako Maďarsko, Cyprus, Grécko, Taliansko a Slovensko už nejaký čas so sankčnou politikou Európskej únie nesúhlasia.

    Osemnásteho júna riaditeľ administratívy prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina vyjadril svoje želanie, aby boli protiruské sankcie čo najskôr zrušené. Zároveň však pripomenul, že najmä vďaka “ohraničeniu ruskej ekonomiky” dostali sektory ako poľnohospodárstvo a chemický priemysel šancu na rozvoj.

    - Reklama -