Saskárka Kiššová posiela Kollárovi, Blahovi a Uhríkovi jasný odkaz

    0

    Minulý týždeň ParlamentnéListy.sk informovali o stretnutí parlamentného výboru pre hospodárske záležitosti s členkou vyjednávacieho tímu medzi USA a EÚ ohľadom zmluvy TTIP Christinou Sevillou. „Stretnutie nám dalo nádej, že bariéry, ktoré dnes bránia malým a stredným podnikom uplatniť sa na trhoch EÚ a USA, sa podarí odstrániť alebo aspoň minimalizovať. Liberalizácia obchodu prispeje k rozvoju podnikania a vzniku nových pracovných miest,“ povedala na margo stretnutia Kiššová.

    Pre toto vyjadrenie však saskárka utŕžila vlnu kritiky. Boris Kollár Kiššovú obvinil, že chce podporou TTIP vystaviť Slovákov geneticky upraveným potravinám. Poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha zas konštatoval, že Kiššová pracuje s propagandistickými informáciami americkej ambasády. Ku kritikom sa pridal aj kotlebovec Uhrík, ktorý odmietol, že by zmluva mohla mať pozitívny vplyv na naše malé a stredné podniky.

    Nepodporila som TTIP

    Kiššová sa však bráni a tvrdí, že ju dezinterpretácie ohľadom jej postoja k pripravovanej TTIP zmluve prekvapujú. „Nikdy som sa nevyjadrila za jej podporu. Na požiadanie vyjednávačky USA pre TTIP Christiny Sevilly pre oblasť malých  a stredných podnikov som sa s ňou, spolu s ďalšími tromi členmi hospodárskeho výboru, stretla a diskutovali sme o možných výhodách a pripravovaných opatreniach. Na stretnutí som vyjadrila jednak svoje očakávania, ktoré z otvorenia a uvoľnenia obchodu očakávam, a jednak som vyjadrila sklamanie nad netransparentným a utajovaným procesom, ktorý, žiaľ, vrhá na celú vec nie pozitívny pohľad,“ vyjadrila sa pre ParlamentnéListy.sk poslankyňa.

    Viac o postoji Jany Kiššovej k TTIP si môžete prečítať TU.

    - Reklama -