Saskári obrátili svoju pozornosť na políciu a spustili poriadnu spúšť: Neospravedlniteľné policajné násilie, beztrestnosť politických chránencov, neprofesionalita. A môžu za to títo dvaja, tvrdia

    0
    Ilustračná foto (Autor: TASR)

    „V porovnaní s členskými štátmi Európskej únie je nízka dôveryhodnosť slovenskej polície doslova alarmujúca. Napríklad českej polícii nedôverovalo 32 percent občanov, maďarskej tiež 32 percent, poľskej 42 percent,“ uviedol líder SaS Richard Sulík.

    Podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko má v dôvodoch nelichotivej štatistiky jasno. „Vysokú nedôveryhodnosť spôsobuje neospravedlniteľné policajné násilie, udeľovanie privilégií beztrestnosti politickým chránencom, neprofesionalita a skorumpovanosť policajtov, čo deprimujú slovenskú verejnosť,“ uviedol.

    Liberáli sú presvedčení, že za zlú povesť slovenského Policajného zboru nesú primárnu zodpovednosť minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a policajný prezident Tibor Gašpar. „Vyzývame ich opakovane, aby z funkcií odstúpili. Nie preto, aby vyhoveli opozícii, ale občanom Slovenskej republiky, ktorí aj v pravidelnom prieskume Európskej komisie dali jasne najavo, že ich vo funkciách už nechcú,“ skonštatoval Sulík.

    - Reklama -