Sanders to vzdal, do Bieleho domu dláždi cestu pre Clintonovú. Dostalo sa jej aj nečakaného označenia

    0
    Prezidentskí kandidáti za Demokratov Hillary Clintonová a Bernie Sanders (Autor: SITA)

     Agentúra AP informovala, že Sanders vystúpil po boku Clintonovej na mítingu v meste Portsmouth na území štátu New Hampshire. Prisľúbil, že jeho “politická revolúcia” bude pokračovať, priznal však, že Clintonová ho v uplynulej sérii primárnych volieb predbehla v potrebnom počte delegátov straníckeho nominačného zjazdu.

    Prevaha zvolených delegátov v prospech Clintonovej je známa už niekoľko týždňov a demokrati dávali najavo, že Sanders by mal z nominačného súboja odstúpiť a pridať sa na stranu doterajšej súperky. Podporovateľov Sandersa sa medzitým snaží osloviť svojou kampaňou republikánsky uchádzač Donald Trump, pripomína AP.

    Sanders prisľúbil, že bývalej ministerke zahraničných vecí a prvej dáme USA pomôže zvíťaziť v novembrových prezidentských voľbách, pričom ju označil za “zďaleka najlepšiu kandidátku”, pokiaľ ide o výzvy, ktorým krajina v súčasnosti čelí.

    Sanders už dávnejšie pripustil, že bude v novembri hlasovať za Clintonovú, z nominačného súboja sa však zatiaľ nechcel stiahnuť. Svojim prívržencom tiež povedal, že s Clintonovou bude spolupracovať pri transformácii Demokratickej strany, aby dokázala zabrániť víťazstvu Trumpa.

    - Reklama -