Sanders: Urobím všetko pre to, aby sa Donald Trump nestal prezidentom USA

    0
    Bernie Sanders (Autor: SITA)

    Sanders po stretnutí novinárom povedal, že vo svojej kampani plánuje pokračovať aj v nadchádzajúcich primárkach, ktoré sa na budúci utorok uskutočnia v americkej metropole Washington. 

    Clintonovú tento vermontský senátor doposiaľ slovne nepodporil, dnes však povedal, že sa s ňou chytá stretnúť v nadchádzajúcich dňoch. Zároveň dodal, že urobí čokoľvek, aby zabránil predpokladanému kandidátovi Republikánskej strany Donaldovi Trumpovi stať sa americkým prezidentom. 

    “Chystám sa spraviť všetko, čo bude v mojich silách a budem pracovať tak tvrdo, ako len dokážem, aby som sa uistil, že Donald Trump sa nestane prezidentom Spojených štátov,” povedal podľa agentúry DPA Sanders po stretnutí novinárom pred Západným krídlom Bieleho domu.

    Clintonová sa v utorok vyhlásila za predpokladanú prezidentskú nominantku Demokratickej strany po tom, ako získala na svoju stranu dostatok delegátov júlového nominačného zjazdu. Sanders však napriek tomu z boja o nomináciu neodstúpil a dúfa, že vedenie strany sa napokon – aj napriek vedúcej pozícii Clintonovej – rozhodne podporiť práve jeho kandidatúru.

    - Reklama -