Salvini má problém. Ak ma chce niekto súdiť, budem tam, odkázal

    0
    Matteo Salvini (Autor: TASR)

    Prípad súvisí loďou pobrežnej stráže Gregoretti, z ktorej šéf krajne pravicovej Ligy Severu nedovolil vlani v lete šesť dní vystúpiť na breh 131 migrantom.

    Výbor hlasoval za jeho zbavenie imunity. Teraz sa musí celý Senát rozhodnúť, či bude v konaní pokračovať, avšak nie je jasné, kedy sa tak stane.

    Agentúra DPA pripomína, že Salvini sa v auguste rozišiel s koaličným Hnutím piatich hviezd (M5S). Sám vyzval svoju vlastnú stranu, aby hlasovala za spustenie procesu.

    Jeho politickí odporcovia to však považujú za pokus jeho strany prezentovať ho ako “obeť” súdnictva pred dôležitými regionálnymi nedeľnými voľbami v kraji Emilia-Romagna.

    Hnutie M5S, ktoré je stále vo vláde, a jeho nový koaličný partner, stredoľavicová Demokratická strana, sa na protest na hlasovaní výboru nezúčastnili.

    “Ak ma chce niekto súdiť, budem tam,” uviedol Salvini na Twitteri. “Pozriem sa mu do očí, dokonca aj keby to znamenalo, že pôjdem do väzenia. Pôjdem so vztýčenou hlavou,” dodal.

    Vo voľbách v regióne Emilia-Romagna má Salvini dobré šance ovládnuť bývalú ľavicovú baštu Demokratickej strany. Jeho tvrdú líniu, čo sa týka migrácie, oceňujú mnohí Taliani.

    Salvini považoval júlové blokovanie lode Gregoretti za opatrenie na ochranu hraníc Talianska. Prokurátor v Catanii ho obvinil z obmedzovania slobody.

     

    - Reklama -