Salvini chce uzavrieť talianske prístavy aj pre lode Frontexu s migrantmi

    0
    Matteo Salvini (Autor: TASR)

    Salvini už uzavrel talianske prístavy pre plavidlá mimovládnych humanitárnych organizácií zachraňujúce migrantov, ktoré obvinil zo spriahnutia s pašerákmi ľudí v Líbyi.

    V nedeľňajšom vyjadrení na sociálnej sieti dodal, že novú požiadavku Talianska predostrie na budúcotýždňovom stretnutí ministrov vnútra členských štátov EÚ v rakúskom Innsbrucku.

    Európska agentúra pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex) vykonáva v Stredozemnom mori pátraciu a záchrannú operáciu, na ktorej sa zúčastňujú lietadlá a lode rôznych krajín. V sobotu loď írskych námorných síl Samuel Beckett dorazila do sicílskeho prístavu Messina so 106 migrantmi.

    Salvini, šéf pravicovo-populistickej a protiimigračnej strany Liga Severu, chce ďalšie takéto privážanie migrantov do Talianska zastaviť a dosiahnuť, aby ich prijímali iné európske krajiny.

    “Žiaľ, talianske vlády posledných 5 rokov podpísali dohody (výmenou za čo?), aby všetky tieto lode mohli vykladať imigrantov v Taliansku: s našou vládou sa hudba zmenila a ešte sa zmení,” napísal Salvini na Facebooku.

    - Reklama -