Saková postavila mimo službu šéfa Úradu pre ochranu ústavných činiteľov

    0
    Ministerska vnútra Denisa Saková nahradila vo funkcii Roberta Kaliňáka (Autor: TASR)

    Dodal, že na základe žiadosti orgánov činných v trestnom konaní budú zbavení mlčanlivosti príslušníci ÚOUČ v prípade medializovaných informácií o únose vietnamského občana z Nemecka do Vietnamu.

    “Po vzájomnej dohode s Generálnou prokuratúrou SR zároveň sekcia kontroly a inšpekčnej služby MV SR začne vo veci vykonávať úkony trestného konania. Úkony budú vykonávané pod aktívnym dozorom prokurátorov Krajskej prokuratúry v Bratislave, ktorí sa ich osobne zúčastnia z dôvodu zabezpečenia maximálnej objektivity a zákonnosti,” povedal Lazarov.

    Vyvodenie personálnej zodpovednosti požadovala koaličná strana Most-Híd. Prípad únosu vietnamského podnikateľa označila strana za bezprecedentný a vyžadovala okamžité rázne kroky.

    Opis únosu vietnamského podnikateľa z Bratislavy za pomoci slovenskej polície a s použitím vládneho špeciálu vo štvrtok (2.8.) zverejnil Denník N. Rezort vnútra ho označil za nezmysel. Už predtým nemecké médiá priniesli informáciu, že tamojší vyšetrovatelia nepochybujú o tom, že pri únose podnikateľa Trinh Xuan Thanh bol použitý slovenský vládny špeciál.

    - Reklama -