Saková oznámi meno nového policajného prezidenta po stretnutí s kandidátmi

    0
    Ministerska vnútra Denisa Saková nahradila vo funkcii Roberta Kaliňáka (Autor: TASR)

    “Som veľmi rada, že brannobezpečnostný výbor veľmi odborne pristúpil k tomu, aby prehodnotil všetkých kandidátov, ktorí boli prihlásení na post policajného prezidenta,” povedala v stredu novinárom po výjazdovom rokovaní vlády v Bardejove. Rozhodnutie parlamentného brannobezpečnostného výboru podľa vlastných slov rešpektuje.

    Saková vysvetlila, že s kandidátmi sa chce osobne stretnúť, pretože sa nezúčastnila výboru a verejného híringu kandidátov pre výjazdové rokovanie vlády. “Moja prítomnosť by vyvolávala pochybnosti, či som nešla ovplyvňovať poslancov, čo sa týka hlasovania o jednotlivých kandidátoch,” doplnila dôvody neúčasti.

    Rozdiely medzi vybranými kandidátmi ministerka robiť nebude. “Nemôžem povedať, že za to, že pán Lučanský bol menovaný za dočasného policajného prezidenta, by mal u mňa väčšie šance. Myslím si, že na rezorte pôsobím veľmi dlho a poznám prácu všetkých troch kandidátov, ktorí boli úspešní v prvom kole,” pripomenula.

    Parlamentný brannobezpečnostný výbor odporučil v stredu ministerke vnútra za nového policajného prezidenta súčasného dočasného šéfa polície Milana Lučanského a policajného pridelenca v Prahe Ivana Ševčíka. Rozhodli o tom členovia výboru hlasovaním. Riaditeľa banskobystrickej krajskej polície Ivana Piliara výbor neodporučil. Z dvojice kandidátov má ministerka vnútra vymenovať nového šéfa polície.

     

    - Reklama -