SaS žiada Lučanského, aby na čele NAKA urobil personálne zmeny

    0
    Milan Lučanský (Autor: TASR)

    “Polícia by sa zo zákona mala venovať každému jednému podnetu, ktorý sa k nej dostane. Problémom však je, že polícia, predovšetkým, NAKA, pristupuje k trestným oznámeniam selektívne. Bolo to tak aj v minulosti, keď sa veľkým prípadom nevenovala ani v prípravnom, ani v žiadnom inom konaní,” poznamenala podpredsedníčka Národnej rady (NR) SR Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS).

    Podľa poslanca Národnej rady SR Ľubomíra Galka (SaS) je potrebné vrátiť polícii opäť dôveru. “Aby bolo možné vrátiť elementárnu dôveru Policajnému zboru, je potrebné očistiť políciu od tzv. skupiny bödörovcov. Pán Hraško, riaditeľ NAKA, páni Krajmer a Gašpar, pôsobiaci priamo pri ministerke vnútra, a pán Makó, riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy, musia opustiť svoje miesta a musia stratiť akýkoľvek dosah na políciu a na ministerstvo vnútra,” vysvetlil. Liberáli žiadajú taktiež vyšetrenie všetkých káuz, o ktorých písal novinár Ján Kuciak.

    Predstavitelia SaS tiež vyjadrili podporu organizátorom pochodov Za slušné Slovensko. Galko avizoval, že sa na piatkovom (16.11.) plánovanom osobitnom výbore na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby budú snažiť získať informácie o tom, či boli organizátori týchto protestov sledovaní a kontrolovaní. V prípade, že sa to potvrdí, chcú zistiť, “kto na to vydal príkaz” a “s akým cieľom”. 

    - Reklama -