SaS sa obráti na Ústavný súd. Pri prvej príležitosti zrušíme Dankov osobitný odvod, odkazuje Sulík

    0
    Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS a tímlíderka strany pre podnikateľské prostredie (Autor: df)

    „Zákon o osobitnom odvode pre obchodné reťazce devastuje hospodársku súťaž, diskriminuje podnikateľov na trhu a v konečnom dôsledku poškodí spotrebiteľov. Jednak vyššími cenami potravín a jednak tým, že zneatraktívni Slovensko pre podnikanie v obchode,“ tvrdí podpredsedníčka SaS a predsedníčka hospodárskeho výboru Jana Kiššová.

    „Okrem toho reálne hrozí, že Slovensko bude musieť vybraté peniaze z takéhoto odvodu obchodníkom vrátiť. Avšak tieto financie by už nešli späť zo štruktúr rezortu pôdohospodárstva, ale poskladali by sa na ne všetci občania Slovenska zo štátneho rozpočtu. Navyše, súčasná nezodpovedná koalícia toto bremeno prenáša zrejme na budúcu vládu,“ doplnila Kiššová.

    Zákon proti peňaženkám Slovákov

    „Tento zlý zákon z dielne SNS nie je namierený proti obchodným reťazcom, tento zlý zákon z dielne SNS je namierený proti peňaženkám slovenských občanov a proti slovenským potravinám,“ myslí si tímlíderka SaS pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová, ktorú doplnil poslanec NR SR za SaS Radoslav Pavelka: „Sme presvedčení, že jedine hospodárska súťaž môže občanom priniesť úžitok v podobe kvality predaja kvalitného sortimentu za rozumnú cenu.“

    Strana SaS sa zasadí, aby ju preskúmal Ústavný súd, pretože Ústava SR explicitne hovorí, že na Slovensku funguje sociálne-trhová ekonomika a štát chráni hospodársku súťaž. Všetky tieto tri atribúty boli porušené – princípy trhu, sociálne aspekty i hospodárska súťaž. „Bez ohľadu na výsledok Ústavného súdu strana SaS pri prvej príležitosti tento nezmyselný zákon zruší,“ avizuje predseda SaS Richard Sulík. 

    - Reklama -