SaS: Razia u Bašternáka len vytvorí falošné alibi Kaliňákovi

    0
    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Smer-SD) (Autor: TASR)

    „Bolo to dôležité gesto pre spoločnosť i samotných policajtov, aby sa hrubé profesionálne chyby a beztrestnosť nestali v policajnom zbore normou,“ povedal poslanec NR SR za SaS Ľubomír Galko. 

    Podľa Jozefa Rajtára, poslanca SaS, to, čo zvládli vedúci policajní funkcionári, nezvláda minister vnútra Robert Kaliňák. 
    „Jeho schopnosť prevziať politickú zodpovednosť za škandalózne vyšetrovanie prípadu Bašternák  sa rovná nule. Pritom táto kauza svojou povahou podkopáva právne základy nášho štátu. Robert Kaliňák nemá ani štipku sebareflexie a osobnej cti, aby dokázal odísť,“ povedal Rajtár.

    Strana SaS sa pýta  spolu s občanmi Slovenska, aké sú príčiny Kaliňákovej zbabelosti. 

    „A robíme záver, že minister Kaliňák za kauzu Bašternák nenesie len politickú zodpovednosť, ale aj trestnoprávnu. Existuje totiž dôvodné podozrenie, že minister vnútra Kaliňák organizoval marenie vyšetrovania a mieni v tejto činnosti pokračovať. A premiér Robert Fico, ktorý obýva luxusný byt Ladislava Bašternáka, toto konanie politicky zaisťuje,“ povedal Galko.

    Poslanci SaS upozorňujú, že dnešná razia  v objektoch spojených s Ladislavom Bašternákom vyzerá v tomto svetle len ako vytváranie falošného alibi pre ministra vnútra, aby pred ďalším odvolávaním mohol tvrdiť, že sa podozrenia riadne vyšetrujú.

    „Nie, nevyšetrujú sa, a ani sa riadne nevyšetrovali. Ak existovali nejaké kompromitujúce listinné dôkazy o podvodoch Ladislava B., určite nie sú v prehliadaných objektoch. Prečo by sme nemali veriť tomu, že Bašternák bol od Kaliňáka o razii vopred informovaný?“  pýta sa Rajtár.

    Podľa Galka plynie z toho záver, že všetci, ktorí ho vo štvrtok na mimoriadnej schôdzi Národnej rady podporia vo funkcii, tak budú konať s vedomím, že šliapu po morálke a politickej kultúre demokratického štátu a že sa s vysokou pravdepodobnosťou aktívne podieľajú na krytí zločinov. 

    - Reklama -