SaS: Ak premiér tvrdí, že SR v prípade Grécka o nič nepríde, klame

    0
    Richard Sulík, predseda SaS (Autor: SITA)

    Výsledok gréckeho referenda je len vyvrcholením absolútne pomýlenej politiky zachraňovania, ktorá vychádza z presvedčenia, že Grécko sa môže reformovať a konsolidovať svoje verejné financie ako riadny člen eurozóny, myslí si predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík.
    „Táto politika viedla najmä k stmeleniu gréckej ľavice, odstaveniu tamojších reformných síl, k mobilizácii odporu gréckej verejnosti voči úsporám a nakoniec k referendu. Jeho výsledok nám dnes naznačuje, že hlavnou témou už nebudú grécke reformy a ďalšie úspory, ale to, o koľko peňazí veritelia v Grécku prídu vrátane Slovenska,“ dodáva Sulík.

    Fico podľa Sulíka zavádza verejnosť

    Predseda vlády Robert Fico, ktorý má leví podiel na tom, že Slovensko investovalo do gréckeho dobrodružstva stámilióny eur, dnes podľa Sulíka zavádza verejnosť, ak tvrdí, že naši daňoví poplatníci o nič neprídu. „Je to od neho lož, trestuhodná neschopnosť sebareflexie a férového prístupu k občanom. Takýto prístup premiéra slovenskej vlády k peniazom daňových poplatníkov predznamenáva ďalšie chyby slovenskej diplomacie pri riešení nových úloh a výziev, ktoré grécke referendum vyvolá,“ upozorňuje líder liberálov.

    Fico v relácii TA3 V politike konštatoval, že odchod Grécka z eurozóny Slovensko nepoškodí. “Odchod Grécka z eurozóny nebude znamenať pre fungovanie eurozóny a eura v podstate nič,” vyslovil sa premiér. Slovensko podľa Fica nepríde o žiadne peniaze, lebo Grékom nedalo žiadnu hotovosť. „To je fáma, máme iba garancie, ktoré si budeme vymáhať. Nikto nezaplatil ani jedno jediné euro v hotovosti Grékom,” vysvetlil.

    - Reklama -