STOP vojskám USA! Spojme sa v záujme vlasteneckých hodnôt, v záujme slovanstva, v záujme spoločného zápasu proti agresívnej, militantnej a zhubnej politike USA! Bije na poplach šéf komunistov Hrdlička

0
Jozef Hrdlička, predseda Komunistickej strany Slovenska (KSS) (Autor: SITA)

Predseda Komunistickej strany Slovenska vo svojom stanovisku ostro kritizuje politiku Spojených štátov. Podľa neho sú USA zodpovedné nielen za situáciu na Ukrajine, ale tiež majú prsty aj v pošramotených vzťahoch medzi európskymi krajinami a Ruskom. „Na šírenie svojej svetovej hegemónie používa USA všetky dostupné prostriedky, ako sú rôzne scenáre pripravované spravodajskými službami, metódy ekonomického vydierania vo forme sankcií, silnej mediálnej a psychologickej kampane a antikampane až po rôzne metódy vojenskej provokácie, zastrašovania a nakoniec aj vojenského zásahu, ktorý sa vždy realizuje pod pláštikom ochrany demokracie, ľudských práv a nie vždy na základe mandátu medzinárodného spoločenstva,“ píše Hrdlička.

Slovensko sa nemá angažovať na projektoch NATO

Komunistická strana je známa svojím antagonistickým postojom voči politike USA. Tiež sa im nepáči myšlienka spoločnej obrany v podobe vojenskej organizácie Severoatlantickej aliancie (NATO). Slovensko by podľa Hrdličku nemalo byť angažované v žiadnych projektoch či vojenských operáciách NATO. Komunisti odmietajú všetky snahy o postavenie slovenského národa proti slovanskému ruskému národu.

Spojené štáty sú ríšou zla

Hrdlička si myslí, že za všetko zlo, ktoré je momentálne vo svete môžu Spojené štáty americké, ktoré sú podľa jeho slov ríšou zla. Nepáči sa mu zvýšený počet aktivít vojenských síl USA v Európe. Šéf komunistov si myslí, že ich skutočným cieľom je „militarizácia Európy, jej rozdelenie, ako aj priama provokácia  Ruskej federácie a vytváranie fiktívneho nepriateľa v očiach Európanov“. Na záver svojho stanoviska vyzval na spojenectvo v záujme „vlasteneckých hodnôt, v záujme slovanstva, v záujme spoločného zápasu proti agresívnej, militantnej a zhubnej politike USA“.

Celé stanovisko šéfa komunistov k politike USA si môžete prečítať TU


 

- Reklama -