SNS podporuje zákaz práce počas štátnych sviatkov a dní pracovného pokoja

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Na Slovensku treba nastaviť pravidlá tak, aby nebolo jedinou možnosťou pre obyčajných pracujúcich uživenie rodiny prácou počas sviatkov a dní pracovného pokoja na úkor času stráveného s rodinou,” uviedol predseda parlamentu a predseda SNS Andrej Danko. Časť spotrebiteľov, ale aj samotných zamestnancov môže podľa jeho slov voľný čas využiť na rozvíjanie tradičných rodinných hodnôt.

    Taktiež môžu svoje spoločné záujmy rozvíjať v rôznych oblastiach spoločenského života, na kultúrnych podujatiach či v segmente cestovného ruchu. Táto skutočnosť by sa pritom mala pozitívne prejaviť aj v rozvoji týchto sektorov verejného života. Keď sa vyprázdnia obchodné centrá, zapĺňajú sa turistické chaty, múzeá či kultúrne pamiatky.

    “SNS podporuje radšej takto strávený čas so svojimi blízkymi než konzum v klimatizovaných komerčných molochoch. Návrh zákona bude mať pozitívne sociálne vplyvy na zamestnancov a umožní im lepšie zosúladiť pracovný život s rodinným životom,“ povedal predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák.

    - Reklama -